HABERLER

'Gol atmak, nefes almak demek'

Başarılı golcümüz Hugo Almeida, Beşiktaş Dergisi’ne özel açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Dergisi’nin kapağına konuk olan Almeida’nın dev posteri dergimizle hediye....
 
Son günlerin gözde isimlerinden ve özellikle Antalyaspor karşılaşmasında yaptığı hat-trick’le beraber gol krallığında da iddialı bir konuma gelen golcü futbolcumuz Hugo Almeida, Beşiktaş Dergisi Editörü Senem Gülkar’ın sorularına samimi yanıtlar verdi. Almeida, Beşiktaş’taki mutluluğu ve forvet oyuncusu olmanın getirdiklerinin yanı sıra, sezon başında takımımıza yöneltilen eleştirilerin hepsini rafa kaldırmanın mutluluğuna da değindi. İşte o çarpıcı röportajdan bazı ayrıntılar:
 
“Sakatlık yaşamak her zaman için kötüdür ama sezon başında, tam kendimi hazır hissettiğim bir zamanda bunu yaşamak daha kötüydü. Bildiğiniz gibi 2-3 hafta hiçbir şey yapamadım; ne maçlara ne de idmanlara çıkamadım. Tabii sonuç olarak bugün gayet iyiyim ve o sakatlığımdan hiçbir eser kalmadı.”
 
“Bu sezon biraz daha takım oyununa döndüğümüz için herkes kendi pozisyonundaki görevini yapıyor. Nitekim forvet oyuncularına da gol atmak düşüyor. Daha çok destek gördüğüme inanıyorum. Dolayısıyla daha çok top ve şansla buluşuyorum.”
 
“Forvet oyuncuları olarak her maçta üç gol atamıyoruz. Antalyaspor maçının topunu da bu üç golün anısına aldım. Takım arkadaşlarım da buna yardımcı oldukları için imzalamalarını istedim.”
 
“Gol kralı olmak her forvet oyuncusunun rüyasıdır. Benim için de Türkiye’de gol kralı olmak onur ve gurur kaynağı olur tabii ki. Ancak hedef olarak tamamen buna kilitlenmiş değilim. Benim asıl görevim ekibime yardımcı olmak.”
 
“Sezon başında performansımız insanlar için soru işaretiydi. Kimse bize güvenmiyordu. Ama hepsinin üstesinden geldiğimize inanıyorum. Bugün geldiğimiz noktada bunlar konuşuluyorsa; bu çok kısa sürede atlatılmış bir adaptasyon süreci demektir. Ve biz sadece bu adaptasyon süreciyle ilgili bile tebriği hakediyoruz.”
 
“Çok iyi genç oyuncularımız var. Tahminimce en az ikisi ya da üçü A takımda oynayacak ve uzun yıllar Beşiktaş’a hizmet verecek. Eğer şans tanınırsa yakın zamanda çok kaliteli genç oyuncular kazanmış olacağız.”
 
“Türkiye ligini gerektiğinden daha sert buluyorum. Aynı zamanda hakemlerin de buna göz yumduğunu düşünüyorum. Ama her ülkenin kendine göre oynadığı bir futbol stili var. Bunu da kabul etmek gerekiyor.”
 
BEŞİKTAŞ DERGİLERİNE ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ