HABERLER

02.12.2012

BASKETBOL

Galatasaray MP:64 Beşiktaş:60

Erkek Basketbol Takımımız, Galatasaray MP'ye 64-60 mağlup oldu.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Jerrells, Christopjer, Vidmar, Cevher ve Muratcan beşiyle başladı.
 
Karşılaşmaya Jerrells’in faul atışından bulduğu basketle başlayan takımımız, ilk dakikalarda tutuk bir oyun sergiledi. Hücumda isabetsiz atışlar yapan ekibimiz, ilk 5 dakikayı 8-3 geride tamamladı. Süreyi iyi kullanamayan ve top kayıpları yapan siyah-beyazlılarımız, ilk çeyreği 23-12 geride tamamladı.
 
İkinci çeyreğe ekibimiz, Muratcan’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Rakibinin boyalı alandaki etkinliğini engelleyemeyen takımımız, hücumda da başarılı atışlar kullanamadı ve ilk yarının son 6 dakikasına 29-16 geride girdi. Alınan moladan sonra daha hareketli olan siyah-beyazlılarımız, savunmada sıkıntılar yaşamaya devam etti. İsabetli atış yüzdesi düşük olan takımımız, ilk yarıyı 37-25 geride tamamladı. 
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Vidmar, Muratcan, Markota, Jerrells, ve Serhat beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan ekibimiz, art arda bulduğu basketlerle ilk 2 dakika sonunda farkı 7 sayıya indirdi (37-30). Hücumda yaptığımız top kayıplarının ardından, eşitliği yakalama şansını kullanamayan takımımız, çeyreğin son 5 dakikasına 41-35 geride girdi. Can’ın oyuna girmesiyle iyi organize olmaya başlayan siyah-beyazlılarımız, farkı 3 sayıya kadar indirdi (41-38). Çeyrekte son 1 dakikaya girilirken takımımız, Markota’nın 3 sayılık basketiyle eşitliği yakaladı (41-41). Ekibimiz, bu bölümü 43-41 geride tamamladı.
 
Son bölüme tutuk başlayan takımımız, ilk 2 dakikada skor üretemedi. İlk sayılarımızı Jerrells ile kazandığımız bu bölümde son 6 dakikaya 55-43 geride girdik. Ribauntlarda sıkıntı yaşayan ve boyalı alanı rakibine kaptıran siyah-beyazlılarımız, farkı eritemedi. Son 3 dakikaya girilirken Jerrells’in sayılarıyla maça tutunmaya çalışan takımımız, skoru 60-52’ye getirdi. Son 1.30 dakikaya girilirken Jerrells’in 3 sayılık basketiyle siyah-beyazlılarımız, farkı 3 sayıya indirdi (60-57). Son topları iyi kullanamayan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 64-60 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 16 sayıyla oynayan Jerrells olurken, Vidmar ve Markota 13’er sayıyla oynadılar.