HABERLER

30.11.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:48 Barcelona Regal:78

Erkek Basketbol Takımımız, Barcelona Regal'e 48-78 mağlup oldu.

Euroleague D Grubu 8. maçında, Barcelona Regal ile karşılaşan siyah-beyazlılarımız mücadeleye; Jerrells, Christopher, Vidmar, Markota ve Serhat beşiyle başladı.
 
Beşiktaşımız, mücadeleye Christopher'ın smaç basketiyle başladı. Karşılaşmanın ilk iki dakikası, 6-5 takımımızın üstünlüğüyle geçildi. Siyah-beyazlılarımız, bu bölümde iyi savunma yaparak rakibin sayı üretmesini  engellemeye çalıştı.  Birinci çeyreğin bitimine 5 dakika kala hücumda sayı üretmekte zorlanan ekibimiz, Barcelona Regal’in 6-11 öne geçmesine engel olamadı.  Çok çekişmeli geçen ilk periyotu  rakibimiz 14-18 önde bitirdi.
 
İkinci periyotun ilk 3 dakikası geçilirken, savunmada ve hücumda hatalar yapan takımımız, 14-27 geriye düştü. Hücumda sayı üretmekte zorlanan siyah-beyazlılarımız, ilk yarının 4 dakikasına 16-33 rakibimizin üstünlüğüyle geçilmesine engel olamadı. İlk yarının sonlarına doğru hücumda toparlanan ekibimiz, üst üste sayılar bularak farkı kapatmaya çalıştı. Mücadelenin ilk yarısını takımımız, 24-39 geride bitirdi. 
 
Karşılaşmanın 2. yarısına takımımız; Jerrells, Markota, Muratcan, Vidmar ve Christopher beşiyle çıktı.
Ekibimiz, üçüncü çeyreğe Jerrells’in 2 sayılık basketiyle başladı. Hücumda organize olamayan ve top kayıpları yapan takımımız, rakibini pota altında da durdurmadı ve çeyreğin son 5 dakikasına 52-30 geride girdi. Can ve Barış’ın sayılarıyla rakibine karşılık vermeye çalışan siyah-beyazlılarımız, savunmada etkili olamadı ve çeyreği 38-62 geride tamamladı.
 
Son bölüme takımımız, Christopher’in faul atışlarından bulduğu sayılarla başladı. Bu bölümde hücumda hareketli görünen ekibimiz, savunmada direnç gösteremedi ve farkı eritemedi. Karşılıklı basketlerle geçen çeyreğin son 5 dakikasına siyah-beyazlılarımız, 43-69 geride girdi. Organize olmakta güçlük çektiği bu karşılaşmadan takımımız, 48-78 mağlup ayrıldı.
 
Ekibimizde en skorer oyuncu 18 sayıyla Vidmar olurken, Can 9 sayıyla oynadı.