HABERLER

26.11.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:69 Hacettepe Üniv.:63

Erkek Basketbol Takımımız, Hacettepe Üniversitesi'ni 69-63 mağlup etti.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Jerrells, Christopher, Falker, Barış ve Serhat beşiyle başladı.
 
Karşılaşmaya takımımız, Falker’in pota altından bulduğu 2 sayılık basketle başladı. Ribaundlarda sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılarımız, hücumda da istediği sayıları çıkaramayınca ilk beş dakikayı 15-8 geride bitirdi. Rakibinin pota altından yaptığı hücumlarda başarılı bir savunma performansı ortaya koyamayan takımımız, Serhat’ın çeyreğin süresi dolarken bulduğu 3 sayılık baskete rağmen 24-17 geride tamamladı.
 
2. çeyreğe takımımız, Vidmar’ın basketiyle başladı. İlk 3 dakika sonunda, rakibini sadece 3 sayı bulmasına izin veren takımımız, Christopher’in 3 sayılık basketiyle de farkı 5 sayıya indirdi (27-22). Karşılıklı basketlerle geçen bu bölümden sonra çeyreğin son 2 dakikasında savunmada sıkıntılar yaşayan siyah-beyazlılarımız, farkın açılmasını engelleyemedi ve ilk yarıyı 38-31 geride tamamladı. 
 
Jerrells’in 2 sayılık basketiyle ikinci yarıya başlayan ekibimiz, savunmasını da sertleştirdi. Rakibini boyalı alandan uzaklaştıran ve zorlama atışlar yapmasını sağlayan takımımız, Falker’in pota altındaki başarılı performansıyla da farkı kapattı. Çeyrekte son dakikaya girilirken, Markota’nın 3 sayılık basketiyle beraberliği yakalayan siyah-beyazlılarımız, rakibinin son hücumdaki basketine engel olamadı ve bu çeyreği 50-48 geride tamamladı.


Ekibimiz, son çeyreğin başında arka arkaya yediği basketlerle, 55-48 geriye düştü. Pota altında Vidmar’ı buluşturduğu toplarla sayı üreten takımımız, bitime 6 dakika kala ise Can’ın basketiyle karşılaşmada eşitliği sağladı (55-55). Hacettepe Üniversitesi’nin molasından sonra hızlı dönen siyah-beyazlılarımız, Markota’nın 3 sayılık basketiyle öne geçti (58-55). Markota’nın üst üste bulduğu basketler farkı açan ekibimiz, karşılaşmanın son 1.30 dakikasına 65-58 üstünlükle girdi. Takımımız, mücadeleden 69-63 galibiyetle ayrıldı.

 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 18 sayıyla yıldızlaşan Jerrells olurken, Markota 17  sayı ve Serhat 13 sayı ile oynadı.