HABERLER

23.11.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:83 Brose Baskets Bamberg:72

Erkek Basketbol Takımımız, Brose Baskets Bamberg'i 83-72 mağlup etti.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Vidmar, Jerrells, Christopher, Muratcan ve Markota beşiyle çıktı.
Karşılaşmaya takımımız, Christopher’in 2 sayılık basketiyle başladı. İlk 2 dakika bu skorla geçilirken, daha sonraki bölümlerde siyah-beyazlılarımız, Vidmar ile pota altından sayı bulmasına rağmen savunmada rakibini durdurmadı ve çeyreğin 6. dakikasını 10-9 geride tamamladı. Hücumdaki etkinliğini Jerrells’in oyunu iyi yönlendirmesiyle daha da arttıran takımımız, son 2 dakikada eşitliği sağladı (14-14). Kalan dakikalarda iki ekipte karşılıklı basketler buldu ve bu bölüm 18-18 eşitlikle sona erdi.
2. çeyrekte ilk 1 dakika sayı üretemeyen takımımız, ilk sayılarını Serhat’ın basketiyle kazandı. Pota altında rakibi durduramayan ekibimiz, hücumda da etkisiz olunca ilk yarının son 6 dakikasına 32-25 geride girdi. Rakibinin boyalı alandan sürekli sayı bulmasıyla farkı kapatmakta güçlük çeken siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 3 dakikasına 37-30 geride girdi. Takımımıza çalınan art arda faullerden sonra fark son 2 dakikaya girilirken 10 sayıya kadar çıktı (40-30). Takımımız, ilk yarıyı 42-36 geride tamamladı. 


3. çeyreğe Vidmar’ın pota altından bulduğu basketle başlayan takımımız, art arda bulduğu sayılarla farkı kapattı. Savunma direncini arttıran ve rakibine kolay sayı şansı tanımayan siyah-beyazlılarımız, ilk 3 dakika sonunda 46-44 öne geçmeyi başardı. Christopher ve Jerrells’in üst üste bulduğu basketlerle farkı açan takımımız, çeyreğin son 5 dakikasına 52-47 üstünlükle girdi. Markota’nın hem savunmadaki hem de hücumdaki performansıyla oyuna ağırlığını koyan ekibimiz, taraftarının da desteğini arkasına aldı ve bu çeyreği 62-54 önde bitirdi.

Takımımız, son çeyreğe Jerrells’in 3 sayılık basketiyle başladı. 1 dakika sonunda ekibimiz, farkı 14 sayıya çıkardı (68-54). Oyun kontrolünü elinden bırakmayan siyah-beyazlılarımız, Jerrells ve Dasic ile skor üretmeye devam etti ve son 5 dakikaya 74-58 önde girdi. Rakibini pota altında Falker’la durduran ekibimiz, oyundaki üstünlüğünü bir an kaybetmedi ve karşılaşmayı 83-72 kazandı.

Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 20 sayıyla yıldızlaşan Christopher olurken, Jerrells 17 sayı, Markota 13 sayıyla oynadı.