HABERLER

18.11.2012

BASKETBOL

Banvit:79 Beşiktaş:69

Erkek Basketbol Takımımız, Banvit'e 79-69 mağlup oldu.

Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Jerrells, Christopher, Serhat, Vidmar ve Cevher beşiyle başladı.
 
Karşılaşmaya Cevher’in pota altından bulduğu basketle başlayan takımımız, ilk dakikalardan itibaren üstünlüğü eline aldı. Christopher’ın etkili oyunu ile skor üreten ekibimiz, Serhat’ın da skora katkı sağlamasıyla oyunun kontrolünü bırakmadı ve ilk 5 dakikayı 12-9 önde geçti. Christopher’ın skorer oyunuyla hücumda etkinliğini sürdüren siyah-beyazlılarımız, ilk bölümü 22-18 önde kapattı.
 
İkinci çeyreğe Christopher’ın 3 sayılık basketiyle başlayan takımımız, pota altından skor üretemeyince çeyreğin ilk 3 dakikası geride kalırken 28-27 geriye düştü. Pota altı üstünlüğünü rakibine kaptıran ekibimiz, ilk yarının son 5 dakikasına 33-30 geride girdi. Bu dakikada, Tutku Açık şanssız bir şekilde sakatlanarak, oyundan çıktı. Savunma direncini kaybeden siyah-beyazlılarımız, rakibin boyalı alandan bulduğu sayılara engel olamadı ve son 1 dakikasına 43-35 geride girdiği ilk yarıyı ekibimiz, 46-38 mağlup tamamladı. 
 
Karşılaşmanın 2. yarısına ekibimiz, Serhat, Jerrells, Barış, Christopher ve Falker beşiyle çıktı.


İlk 2 dakikada skor üretemeyen takımımız, sayılarını Serhat ile kazandı. Dış atışlardan sayı çıkaramayan ekibimiz, savunma güvenliğini de kaybedince çeyreğin son 5 dakikasına 54-41 geride girdi. Christopher’ın hücumda etkili olmasıyla arka arkaya sayılar bulan siyah-beyazlılarımız, çeyrekte son 3 dakikaya girilirken farkı tek hanelere indirdi (54-45). Son bölümlerini iyi oynadığı bu bölümü ekibmiz, 54-49 geride tamamladı.


Son bölüme ekibimiz, Cevher’in basketiyle başladı. Bu dakikadan sonra oyun düzeninden kopan takımımız, saha içindeki organizasyonunu kaybetti ve rakibinin üst üste basketlerine engel olamadı. Son 5 dakikaya siyah-beyazlılarımız, 68-56 geride girdi. Son dakikalarda dış atışlarla farkı eritmeye çalışan takımımız, rakibinin basket-faulllarla sayı bulmaya devam etmesiyle bunda başarılı olmadı ve karşılaşmadan 79-69 mağlup ayrıldı.


Karşılaşmada en skorer oyuncusumuz, 25 sayıyla Christopher olurken, Markota 12 sayı ve Jerrells 11 sayı ile oynadı.