HABERLER

17.11.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:80 Edremit Belediye:81

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL 5. hafta maçında karşılaştığı Edremit Belediye’ye 81-80 yenildi.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Gülşah Duman, İpek Derici, Milica Jovanovic, Özge Kavurmacıoğlu ve Jessica Breland beşiyle çıktı.
 
İlk periyotta hücumda başarılı bir görüntü çizen ekibimiz, Gülşah Duman ve Özge Kavurmacıoğlu ikilisiyle sayılar buldu. Savunma ribaundlarını almakta zorlanan siyah-beyazlılarımız, basit top kayıpları da yapınca ilk periyot 18-18 eşitlikle tamalandı. Hücumdaki başarılı performansını ikinci çeyreğe de taşıyan takımımız, Jovanovic ile üç sayı çizgisinden Jessica ve İpek ile de pota altından basketler buldu. Ekibimiz savunmada direncini arttırsa da, konuk ekibin üç sayı çizgisinden bulduğu sayılara engel olamadı ve soyunma odasına 35-36 geride gitti.
Siyah-beyazlılarımız, ikinci yarıya çok istekli başladı ve arka arkaya basketler buldu. İlk yarıya oranla daha sert savunma yapan ekibimiz, bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkarsa da periyodun son anlarında rakip takım bulduğu sayılarla farkı eritti ve 3. periyot 60-57 üstünlüğümüzle sonuçlandı. Son çeyreği büyük bir çekişmeye sahne olan maçta siyah-beyazlılarımız, savunmada disiplinli oynadı ve aradaki farkı giderek açtı. Oyunun son üç dakikasına 74-67 önde giren takımımız, Özge Kavurmacıoğlu ve İpek Derici ile sayı üretse de, konuk takımın arka arkaya bulduğu 3 sayılık basketlere engel olamayınca salondan 81-80 mağlup ayrıldı.