HABERLER

15.11.2012

BASKETBOL

Partizan Belgrad:87 Beşiktaş:72

THY Euroleague'de Partizan Belgrad ile karşılaşan Erkek Basketbol Takımımız, rakibine 87-72 mağlup oldu.

Pionir Hall Arena'da Başkanımız Fikret Orman ve Yönetim Kurulu Üyemiz Basketbol Komitesi Başkanı Abdullah Sözer'in de takip ettiği mücadeleye siyah-beyazlılarımız; Jerrells, Serhat, Christopher, Vidmar ve Markota beşiyle başladı.
Karşılaşmada ilk sayılarımız Christopher’in basketiyle geldi. Rakibinin pota altındaki üstünlüğünü durduramayan ekibimiz, ilk beş dakikayı 11-6 geride tamamladı. Savunma ribauntlarında sıkıntı yaşamaya devam eden siyah-beyazlılarımız, hücumda da istediği basketleri bulamayınca ilk bölümü 24-19 geride bitirdi.

İkinci çeyrek başa baş bir mücadeleyle başladı. Basit top kayıpları yapan takımımız, ilk yarının son 7 dakikasına 29-24 geride girdi. Ribauntlarda sıkıntı yaşamaya devam eden ekibimiz, farkın açılmasını engelleyemedi. Dış atışlardan da istediği basketleri bulamayan takımımız, ilk yarının bitimine 5 dakika kala 38-29 geriye düştü. Jerrells’in art arda basketler üretmesine rağmen savunmada rakibine üstünlük sağlayamayan ekibimiz, ilk yarıyı 51-43 geride bitirdi. 


Vidmar’ın basketiyle üçüncü çeyreğe başlayan takımımız, Muratcan’ın sayısıyla da farkı 6 sayıya indirdi (53-47). Savunma ribauntlarında başarılı performans sergilemeye başlayan ve rakibini zor atışlara iten takımımız, Jerrells’in basketiyle farkı 5 sayıya düşürdü (60-55). Çeyreğin son 2 dakikasına girilirken Markota’nın üçlüğüyle fark 2 sayıya kadar düşse de son saniyeleri gergin geçen çeyreği ev sahibi ekip 70-65 üstünlükle bitirdi.
Final periyotuna takımımız, Markota’nın basketiyle başladı. Rakibin baskısına rağmen savunma direncini arttırmaya çalışan takımımız, son 6 dakikaya 76-72 geride girdi. Hücumda çok top kaybı yapan ve farkı azaltma fırsatlarını değerlendiremeyen ekibimiz, karşılaşmayı 87-72 kaybetti.
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 20 sayı kaydeden Jerrells olurken, Markota 16 sayı, Dasic ve Muratcan 8’er sayıyla oynadılar.