HABERLER

08.11.2012

BASKETBOL

Lietuvos Rytas:67 Beşiktaş:73

Erkek Basketbol Takımımız, Lietuvso Rytas'ı deplasmanda 73-67 mağlup etti.

Siemens Arena’ da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Vidmar, Jerrells, Markota, Muratcan ve Christopher beşiyle başladı.
 
Maça tutuk başlayan takımımız, mücadelenin ilk 3 dakikası skor üretemedi. Christopher’ın arka arkaya atışlarında başarı sağlayamayan ekibimizin, bu bölümdeki ilk sayıları Jerrells’in 3 sayılık basketiyle geldi. Bu bölümden sonra hücumda toparlanan takımımız, savunmada aynı direnci gösteremedi ve öne geçme şansını kullanamadı. Savunma ribauntlarında sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılarımız, ilk bölümü 20-17 geride tamamladı.
 
2. çeyreğe ekibimiz, Serhat’ın 3 sayılık basketiyle başladı (20-20). İki takımın da skor üretmekte zorlandığı bu bölümde ilk yarının bitimine 6.30 dakika kala Serhat’ın turnikesiyle ekibimiz, 22-20 öne geçti. Etkili oyununu devam ettiren siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 5 dakikasına 27-25 üstünlükle girdi. Takımımız, kısa bir süre boş atışlardan basket çıkaramadı ve ilk yarının son 2.30 dakikasına 29-29 eşitlikle girildi. Bir ara geriye düşmesine rağmen takımımız, Dasic’in oyuna girdikten sonra üst üste bulduğu basketlerle eşitliği sağladı ve ilk yarı 33-33 beraberlikle sona erdi. 
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına ekibimiz, Dasic, Jerrells, Vidmar, Muratcan ve Christopher beşiyle başladı.


3. çeyreğe etkili başlayan takımımız, Dasic’le üst üste bulduğu basketlerle ilk 2 dakikada 7 sayılık üstünlük yakaladı (40-33). Rakibini pota altında durdurmayı başaran ve ribaunt yüzdesini arttıran ekibimiz, çeyreğin son 5 dakikasına 41-38 önde girdi. İki ekibin de, üst üste hücumlardan boş döndüğü son dakikalarda Jerrelles’in 3 sayılık basketi takımımızı rahatlattı (49-44). Son hücumdan boş dönmesine rağmen siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 49-48 üstünlükle bitirdi.


Son çeyrekte iki takım da ilk 1 dakika basket bulamazken, ekibimiz ilk sayılarını Jerrells’in dış atıştan bulduğu basketle kazandı. Jerrells ve Serhat’ın dış atışlardan bulduğu basketlerle farkı açmaya devam eden siyah-beyazlılarımız, son 5 dakikaya 63-54 üstünlükle girdi. Falker’in asistinde Markota ile 2 sayılık basket kazanan ekibimiz, farkı 8 sayıya çıkardı (67-59). Son bölümde Markota’nın pota altındaki etkili performansı siyah-beyazlılarımızın farkı korumasını sağladı. Maçın sonunda rakibinin hücumlarında etkili savunma yapan takımımız, karşılaşmadan 73-67 galip ayrıldı.
 

Mücadelede en skorer oyuncumuz, 26 sayıyla yıldızlaşan Jerrells olurken, Markota 13 sayı ve Dasic 10 sayı ile oynadı.