HABERLER

05.11.2012

BASKETBOL

Fenerbahçe Ülker:83 Beşiktaş:74

Erkek Basketbol Takımımız, Fenerbahçe Ülker'e 83-74 mağlup oldu.

Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Jerrells, Christopher, Cevher, Muratcan ve Vidmar beşiyle başladı.
 
Takımımız karşılaşmaya Christopher’in 3 sayılık basketleriyle başladı. Mükemmel bir oyun ortaya koyan ekibimiz, Vidmar’ın basketiyle skoru 8-0’a getirdi. Savunmada etkili olan ve kolay sayı şansı tanımayan siyah-beyazlılarımız, Jerrells ile farkı açmaya devam etti. Çeyreğin son 3 dakikasında oyundaki üstünlüğünü kaybeden takımımız, farkın kapanmasına engel olamadı ve ilk çeyreği 20-17 önde kapattı.
 
2. çeyreğe takımımız, Jerrells’in 3 sayılık basketiyle başladı. Karşılıklı basketlerle geçen ilk beş dakika sonunda Serhat’ın başarılı atışlarıyla ekibimiz, 34-29 üstünlük sağladı. Bu bölümden sonra hücumda top kayıpları yapan ve rakibin atışlarına engel olamayan takımımız, farkın da erimesini engelleyemedi. Çeyreğin son 2 dakikasına, siyah-beyazlılarımız 39-36 önde girdi. Son 1 dakikada Tutku’nun etkili oyunuyla takımımız, soyunma odasına 44-39 önde gitti. 
 
Karşılaşmanın 2. yarısına takımımız, Vidmar, Jerrells, Tutku, Christopher ve Cevher beşiyle çıktı.


3. çeyreğe ekibimiz, Vidmar ve Cevher’in arka arkaya bulduğu basketlerle başladı. Cevher Özer’le hücumda etkili olan ve skor üretmeye devam eden Beşiktaşımız, çeyreğin son 5 dakikasına 56-52 önde girdi. Dış atışlardaki başarı yüzdesini arttıran rakibimiz farkı eritti ve çeyreğin son 2 dakikasına ekibimiz, 2 sayı üstünlükle girdi (62-60). Son hücumlardan boş dönen takımımız, bu bölümü 68-64 geride tamamladı.


Son bölüme takımımız, Markota’nın pota altından bulduğu basketle başladı. Hücumda organize olamayan ekibimiz, ilk 4 dakika sonunda 74-68 geriye düştü. Savunmada sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılarımız, dış atışlarda da istediği sayıları bulamayınca son 2 dakikaya 79-70 geride girdi. Siyah-beyazlılarımız, iyi başladığı bu karşılaşmadan son bölümlerde koparak 83-74 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 15 sayıyla oynayan Jerrells olurken, Markota ve Cevher 12’şer sayı ve Christopher 10 sayıyla oynadı.