HABERLER

03.11.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:49 Samsun Basketbol:62

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL 3. hafta maçında karşılaştığı Samsun Basketbol’a 62-49 mağlup oldu.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Gülşah Duman, Ayşe İpek Derici, Özge Kavurmacıoğlu, Milica Jovanovic ve Jessica Breland beşi ile başladı.
 
Oyuna tempolu başlayan ekibimiz, ilk sayısını Jovanovic ile faul atışından buldu. İlk periyotta hücumda etkili bir performans ortaya koyan siyah-beyazlılarımız, aynı tempoyu savunmada sürdüremeyince fark kapandı ve ilk periyodu 17-15 üstünlüğümüzle sonuçlandı. İkinci periyoda konuk ekip hızlı başladı. Arka arkaya sayı bulan rakibine karşı hücumda cevap vermekte zorlanan takımımız, soyunma odasına 35-28 geride gitti. İlk yarıdaki en skorer oyuncumuz 10 sayı atan Özge Kavurmacıoğlu oldu.
 
İkinci yarıya istekli başlayan siyah-beyazlılarımız, Gülşah Duman ve Özge Kavurmacıoğlu ile sayılar buldu. Savunmada basit hatalar yapan ekibimiz ribaundları da almakta zorlanınca final periyoduna 6 sayı geride girdi(41-47). Karşılaşmanın son bölümünde potasında arka arkaya sayılar gören takımımız, 4 dakika boyunca sayı bulamayınca 16 farklı geriye düştü. Kalan sürede skoru dengeleyemeyen siyah-beyazlılarımız, salondan 62-49 mağlup ayrıldı.
 
Takımımızda en skorer oyuncu 15 sayıyla Özge Kavurmacıoğlu olurken, onu 9 sayıyla Jovanovic 8 sayıyla da İpek Derici takip etti.