HABERLER

25.10.2012

BASKETBOL

Barcelona Regal:72 Beşiktaş:60

Erkek Basketbol Takımımız, THY Euroleague 3. maçında Barcelona Regal'e 72-60 mağlup oldu.

Palau Blaugrana Arena’da oynanan karşılaşmaya Jerrells, Christopher,Markota, Vidmar ve Serhat beşiyle başlayan takımımız, pota altında rakibini durdurmakta zorluk çekti. Hücumda topları iyi değerlendiremeyen ve skor üretmekte zorlanan siyah-beyazlılarımız, ilk 5 dakikayı 12-5 geride kapattı. Bu bölümden sonra oyun kontrolünü eline alan ve pota altını rakibine kapatan ekibimiz, istediği basketleri de bulunca farkı eritmeyi başardı. Siyah-beyazlılarımız, ilk bölümü 20-18 geride tamamladı.
2. çeyreğe Vidmar’ın pota altından bulduğu basketle başlayan ekibimiz, skoru 20-20 ye getirdi. Başa baş bir mücadelenin olduğu bu bölümde Cehver ve Barış ile etkili olan siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son 5 dakikasına 26-24 üstünlükle girdi. Karşılıklı basketlerle geçen 3 dakika sonunda 18. dakikaya 32-32’lik eşitlikle girildi ancak takımımız ilk yarıyı 36-34 geride tamamladı.


3. çeyrekte ilk sayımızı Falker’ın pota altını zorlayarak bulduğu basketle kazandık.  Savunmada rakibini durdurmakta zorluk çeken siyah-beyazlılarımız, faul sıkıntısı yaşamaya başladı. Barcelona Regal dış atışlarda da isabet sağlayınca farkı açtı ve ilk 5 dakikayı ekibimiz, 44-38 geride tamamladı. Jerrells ile hücumda etkili olmaya çalışan takımımızın farkı azaltma çabaları sonuçsuz kaldı ve takımımız son bölüme 53-46 geride girdi.
Final bölümünde Tutku’nun oyuna girmesiyle takımımız, hücumda daha da etkili olmaya başladı. Tutku’nun asistinde Markota’nın köşeden bulduğu 3 sayılık basketle bitime 5 dakika kala fark 5 sayıya indi (59-54). Arayı kapatma ve öne geçme fırsatlarını değerlendiremeyen ekibimiz, karşılaşmadan 72-60 mağlup ayrıldı.
Takımımızda en skorer oyuncu 18 sayıyla oynayan Jerrells olurken, Markota 10 sayı ve Christopher 9 sayı kaydetti.