HABERLER

18.10.2012

BASKETBOL

Brose Baskets Bamberg:71 Beşiktaş:86

Erkek Basketbol Takımımız, THY Euroleague 2. maçında Brose Baskets Bamberg'i 86-71 yendi.

Stecherd Arena’da oynanan karşılaşmada taraftarlarımız, takımımızı yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan bölümü dolduran taraftarlarımız, siyah-beyazlılarımızı tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.
Karşılaşmaya Vidmar, Serhat, Christopher, Dasic ve Jerrells beşiyle başlayan ekibimiz, ilk sayılarını Dasic’le kazandı. Hızlı hücumlarla rakibi üzerinde baskı kuran siyah-beyazlılarımız, oyun üstünlüğünü eline aldı ve ilk 5 dakikayı 12-10 önde geçti. Muratcan ve Jerrells ile sayı bulmaya devam eden takımımız, kısa bir süre savunmada sıkıntı yaşasa da Serhat’ın çeyreğin son saniyesinde bulduğu 3 sayılık basketle bu bölümü 24-19 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe Jerrells’ın 3 sayılık basketiyle başlayan takımımız, Muratcan’ın etkili oyunuyla farkı açmaya  başladı. İlk yarının son 5 dakikasına siyah-beyazlılarımız, 10 sayılık üstünlükle girdi (34-24). Baskılı oyununu devam ettiren ve savunmasını sertleştiren takımımız, ilk yarıyı Jerrells’in son saniyede bulduğu 3 sayılık basketle, 47-31 önde bitirdi. 
Üçüncü çeyreğe takımımız, Serhat’ın art arda bulduğu basketlerle başladı. İlk dakikalarda hücumda istediği gibi organize olmayan takımımız, rakibinin farkı eritmesine engel olamadı ve fark 3 dakika sonunda fark 11 sayıya düştü (51-40). Jerrells’in oyunu iyi yönlendirmesiyle tekrar kontrolü ele geçiren ekibimiz, çeyreğin son 5 dakikasına 59-42 önde girdi. Etkili oyununu devam ettiren siyah-beyazlılarımız, bir ara farkı 20 sayıya (62-40) kadar yükseltti ve final bölümüne 67-42 üstünlükle girdi.
Son bölüme de etkili başlayan takımımız, pota altından bulduğu basketlerle rakibinin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bıraktı. Rahat bir oyun ortaya koyan ekibimiz, karşılaşmanın son 5 dakikasına 75-54 üstünlükle girdi. Jerrells’le sayı bulmaya devam eden siyah-beyazlılarımız, son 3 dakikaya 79-59’luk üstünlükle girdi ve mücadeleden 86-71 galip ayrıldı.
Mücadelede en skorer oyuncumuz 27 sayıyla yıldızlaşan Curtis Jerrells olurken, Muratcan 14 sayı ve Markota 11 sayı ile oynadılar.