HABERLER

13.10.2012

GÜNCEL HABERLER

Başkanımızdan Açıklamalar

Başkanımız Fikret Orman, Antalya kampında BJK TV'ye açıklamalarda bulundu.

Başkanımız Fikret Orman, Antalya'da Futbol Takımımız'ın kampını ziyaret etti.

Ziyaretinin sebebi hakkında konuşan Orman, "Bizim buraya gelme sebebimiz aidiyet duygusuyla, ekibimizle bir olmak. Yoksa görüpte yorum yapabilecek bir durumda değilim. Beşiktaş takımı gayet huzur içerisinde. Çocuklar antrenmanlarını yapıyorlar. Burada değerli dostlarımız var, onlarla da sohbet ediyoruz. İyiyiz yani, her şey yolunda gibi gözüküyor" şeklinde konuştu.

Takım olmanın önemine işaret eden ve bunu sağlamak için emek harcadıklarını vurgulayan Başkanımız Fikret Orman, "Bu zor bir süreç, sıkıntılı bir süreç. Hem yeni oyuncular getireceksiniz ve gençleştirme yapacaksınız hem yeni bir hoca getireceksiniz hem de yeni bir yönetim ve yeni bir başkan var. Bunları bir arada takım haline getirmek çok zor. Bu da ancak beraber yarattığımız sinerji ile olur. Onu yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Teknik Direktörümüz Samet Aybaba'nın çok tecrübeli birisi olduğunu vurgulayan Fikret Orman, "Hocamız bu konuda hem tecrübeli hem de bu işin mihenk taşı. İyi gidiyor. Beşiktaş, yavaş yavaş bir takım olacak ve herkes görecek" dedi.

Taraftarlarımızın İstanbul'da olduğu gibi Anadolu'da da takımımıza gösterdiği sevginin ve ilginin öneminden bahseden Başkanımız Fikret Orman, şöyle konuştu:

"Beşiktaşlılık bu demek zaten. Bizim şarkımız vardı "Yenilsen de yensen de taraftarın seninle" diye; Beşiktaşlılık bu demektir. İnanılmaz destek veriyorlar. Bir takım olması için en önemli etmen taraftar. Taraftar olmadan hiçbir şey olmaz. Bizim bu mücadelemizi taraftarlarımızda görüyorlar, destekliyorlar. Tabii farklı düşünenler de olacak. Herkes her konuda aynı düşüncede olmak durumunda değil. Bizi de eleştirenler olacak. Ama biz kendi doğru bildiğimize göre hareket etmek zorundayız. Ona göre de hareket ediyoruz. Bazı konularda eleştiriler olabilir. Onlara da saygı duyuyorum. Biz kendi doğrularımızı yapıyoruz. Günü geldiğinde de Genel Kurul var, hesabımızı veririz."

Erkek Basketbol Takımımız'ın Partizan'ı mağlup ettiği maçı örnek gösteren Başkanımız, taraftarlarımızın 25 dakika hiç susmadığından bahsetti ve onlara teşekkür etti.

Kartal Yuvası'nın büyümesini sürdürdüğünü ve Beşiktaş'a yeni bir mağazanın açılması için çalışmaların devam ettiğini anlatan Başkanımız Fikret Orman, hedefler konusunda şu bilgileri verdi:

"Sivasspor maçında sahamız kapalıydı. Sonra Fenerbahçe maçına gittik. Daha sonra ara geldi. Şimdi artık Trabzonspor maçı var. Trabzonspor maçına bizim çarşıdaki mağazamızı hazırlamaya çalışıyoruz. Bir mağaza daha ilave ediyoruz. Sezon sonuna kadar yaklaşık 7 mağaza daha açma niyetimiz var. Artık Beşiktaş bayilik vermekten daha fazla, doğru lokasyonlarla kendisi mağaza açmaya gayret ediyor. İyi gidiyor ama tabii ki her şey moralle alakalı. Maalesef ki saha skorları çok önemli. İnsanlar moral buluyorlar, o moralle daha çok sahip çıkıyorlar. İnşallah futbol şansı bize biraz yardım eder daha iyi skorlar alırız."

Türk futbolunda yeni bir yapılanmaya ihtiyaç bulunduğuna vurgu yapan Başkanımız Fikret Orman, Türkiye'nin Romanya ile oynadığı milli maçı örnek gösterdi ve şu ifadelerde bulundu:

"Türk futbolu bu yüksek ücretlerle geldiği noktalar, lokasyonlar belli. Çok şanssız bir milli maç yaşadık. Orada da gözüktüğü gibi, Romanya gibi bir ülkede sadece Romanya’da oynayan, star olmayan hatta bizim ülkemizde oynayan oyuncular da var. Böyle skorlar alabiliyorlar. Türk futbolunda tekrar bir yapılanmaya ihtiyaç var. Bu yapılanma modelini ilk önce Beşiktaş oluşturacak. Her şeyde öncü olduğu gibi bunda da öncü olacağımıza inanıyorum."

Erkek Basketbol Takımımız'ın Partizan galibiyetini salonda izleyen Başkanımız Fikret Orman, takımda 11 oyuncunun sahada yer aldığını ve basket attığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Geçen seneye baktığımız zaman 6 oyuncu üzerinde bu ağırlık vardı. Yeni bir takım ve orada da yeni bir yapılanma; yeni bir takım oluşturma süreci var. İyi gidiyorlar. Başlarında müthiş bir hocaları var. Makul bütçelerle oynuyoruz tabii ki, ama makul bütçelerle neler yapılabileceğini herkes gördü. Şimdi Almanya’ya gideceğiz. Almanya’dan döndükten sonra da bayramın birinci günü de Barcelona’da oynayacağız. Ben Almanya’ya gidemeyeceğim ama Barcelona’ya gideriz. Umutluyum, bir takım olmaya doğru gidiyor basketbol takımı da. Transferlerde gayet iyi, başarılı. Bütün şube sorumlularına, o işe emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."