HABERLER

Önemli Duyuru

BJK Seçme ve Sicil Kurulumuz tarafından yapılan açıklama şöyledir:

Duyuru,

Derneğimizin bir kısım üyeleri Yönetim Kurulumuza başvurarak, “yıllık üyelik aidatlarını zamanında ödememeleri nedeniyle gecikme cezalı durumuna düşen üyelerin gecikme cezaları ile yıllık üyelik aidatlarını üç yıl ve daha uzun süredir ödemeyerek üyelikleri iptal aşamasına gelen üyelerin üyeliklerinin silinmesi cezalarının affedilmesi” talebinde bulunmuşlardır.
 
Derneğimiz yıllık üyelik aidatlarının ödenmemesi halinde uygulanacak kurallar, tüzüğümüzün “8.j” maddesinde düzenlenmiştir. Tüzüğümüzün “8.j” maddesi aynen;

“Yıllık aidatını ödemeyen üyeyi Yönetim Kurulu ödemeye çağırır. Bu bildirime rağmen 30 gün içerisinde ödemeyi yapmayan üyenin üyeliği askıya alınır. Üyeliği askıya alınan üyeler, Genel Kurul ve Divan Kurullarına katılıp oy kullanamayacakları gibi organlara da seçilemez. Seçilmiş olan varsa bu tür üyenin seçimi geçersiz sayılır. Tüzüğün 10. maddesinde belirlenen yıllık aidatını son ödeme günü olan 31 Ekim tarihi itibariyle 3 yıl üst üste ödemeyen üyenin kulüp üyeliği Yönetim Kurulunca silinir. Ancak borcu olan üyeler yıllık aidatın son ödeme günü olan 31 Ekim tarihine kadar 1. yılı geçirenler, ödeme tarihine kadar olan yıllık aidatının 2 katını, 2. yılı geçirenler ödeme tarihinde geçerli olan yıllık aidatın 5 katını ödemeleri halinde üyelikleri devam eder. Üye yıllık aidat borçlarında kulüpte tutulan defter kayıtları esastır.”

denilmektedir. Tüzüğümüzün 8.j maddesindeki kurallar kesin olup, Yönetim Kurulumuza veya Genel Kurulumuza yıllık üyelik aidatlarını ödemeyen üyeler hakkında uygulanacak cezaların affı yetkisi tanınmamıştır. Bu kapsamda, 3 yıl ve üzeri sürelerde yıllık aidatlarını ödemedikleri için üyelikleri düşen eski üyelerimizin Yönetim Kurulumuzca veya Genel Kurulumuz tarafından affı tüzük uyarınca mümkün olmayıp, durumu bu şekilde olan kişilerin yeniden üye olmaları gerekmektedir.  
 
Saygılarımızla,  

BJK Seçme ve Sicil Kurulu