HABERLER

26.09.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:86 Triumph Lyubertsy: 84

Erkek Basketbol Takımımız, Triumph Lyubertsy ile oynadığı hazırlık maçını 86-84 kazandı.

Akatlar Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Dasic, Muratcan, Jerrells, Serhat ve Christopher beşiyle başladı.
İlk çeyreğe Christopher’ın 3 sayılık basketiyle giren ekibimiz, iyi oyun ortaya koyarak rakibine zor anlar yaşattı. Dasic ve Christopher ile sayı bulmaya devam eden siyah-beyazlılarımız, ilk 5 dakikayı 11-7 üstünlükle geçti. Çeyrek sonuna kadar pota altı ve dış atışlardaki iyi performansını devam ettiren takımımız, ilk çeyreği 27-19 önde bitirdi.
2. çeyreğe tutuk başlayan ekibimiz, ilk basketini Muratcan’la kazandı. Art arda top kayıpları yapan ve savunma güvenliğini kaybeden takımımız, rakibinin farkı eritmesine engel olamadı. Jerrells ve Markota’nın skora katkı yapmasıyla toparlanan ve üst üste basketler bulan siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 42-34 önde gitti.
 
Ekibimiz, 2. yarıya Jerrells, Vidmar, Muratcan, Christopher ve Dasic beşi ile çıktı.
3. çeyreğe iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Rakibinin basketlerine pota altını zorlayarak bulduğu sayılarla karşılık veren siyah-beyazlılarımız, çeyreğin ilk 5 dakikasını 52-45 önde geçti. Daha sonra hücumlarda organize olmayı başaramayan ve savunmada açıklar veren takımımız, farkın kapanmasına engel olamadı. Son 2 dakikasına 55-55’lik eşitlikle girilen çeyrekte hücumlardan basketlerle dönen ekibimiz, bu bölümü 62-61 üstünlükle tamamladı.
Son çeyreğe siyah-beyazlılarımız, Muratcan’ın 3 sayılık basketiyle başladı. Atışlardaki isabet oranını arttıran ve Markota’yı pota altında daha etkili kullanmaya başlayan siyah-beyazlılarımız, son 5 dakikaya 76-71 önde girdi. Başa baş geçen son bölümde iyi oynayan takımımız, karşılaşmadan 86-84 galip ayrıldı.
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 22 sayıyla oynayan Markota olurken, Dasic 17 sayı, Jerrells ve Christopher 13’er sayı ile oynadılar.