HABERLER

23.09.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:60 CSKA Moskova:85

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Cup final maçında CSKA Moskova’ya 85-60 mağlup oldu.

Audi Dome Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Vidmar, Muratcan, Christopher, Jerrells ve Dasic beşiyle başladı.
Christopher’ın arka arkaya bulduğu basketlerle maça başlayan takımımız, daha sonra yaptığı hücumlarda istediği sayıları bulamayınca ilk 5 dakikayı 9-4 geride tamamladı. Jerrells’la bulduğu sayılarla maça tutunmaya çalışan siyah-beyazlılarımız, rakibini pota altında durduramadı ve ilk çeyreği 20-12 geride tamamladı.
2. çeyreğe takımımız, Cevher’in basketleriyle başladı. Hücumda istediği ritmi bulamayan ekibimiz, savunmada da rakibini durduramadı ve ilk yarının son 5 dakikasına 33-18 geride girdi. Pota altını Vidmar ve Cevher’le zorlamaya çalışan siyah-beyazlılarımız, alan savunmasına karşı zor anlar yaşadığı bu çeyrekte istediği oyunu ortaya koyamadı ve ilk yarıyı 42-24 geride tamamladı.
Karşılaşmanın 2. yarısına ekibimiz; Cevher, Markota, Jerrells, Muratcan ve Dasic beşiyle çıktı.
Cevher’in 3 sayılık basketiyle 2. yarıya başlayan ekibimizin, ilk yarıya oranla daha iyi organize olduğu görüldü. Dasic, Markota ve Muratcan’ın da skora katkı sağlaması ve takımımızın başarılı savunmasıyla ilk 4 dakika geride kalırken fark 11 sayıya indi (47-36). 3. çeyreğin bitimine 4 dakika kala Cevher’in pota altını zorlayarak bulduğu basketle fark 9 sayıya indi (51-42). Boş atışlarda çembere takılmaya başlayan siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son dakikalarında savunma direncini kaybetti ve fark tekrar açıldı. Son bölüme takımımız, 63-45 geride girdi.
Son bölüme 2 takım da istedikleri başlayamadılar. Son 6 dakikaya takımımız, 69-52 geride girdi. Rakibinin dış atışlarına çare bulamayan siyah-beyazlılarımız, farkın açılmasını engelleyemedi.  Takımımız, karşılaşmadan 85-60 mağlup ayrılarak, Beko Cup’ı 2. bitirdi.
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 13 sayıyla oynayan Dasic olurken, Cevher 11 sayı, Jerrells ve Christopher 9’ar sayıyla oynadı.