HABERLER

22.09.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:75 Zalgiris Kaunas:57

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Cup ilk maçında Zalgiris Kaunas’ı 75-57 mağlup etti.

Audi Dome Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Jerrells, Vidmar, Muratcan, Christopher ve Dasic beşiyle çıktı.
Karşılaşmaya Dasic’in 2 sayılık basketiyle başlayan takımımız, ilk dakikalarda Vidmar’la pota altında üstünlük kurmayı başardı. Jerrells ve Muratcan ‘ın yönetimiyle hücumda etkili olan siyah-beyazlılarımız, savunmada boşluklar verince ilk çeyreğin son 5 dakikasına 10-8 geride girdi. Markota ve Serhat’ın oyuna girmesiyle hareketlenen Beşiktaşımız, arka arkaya bulduğu basketlerle ilk bölümü 20-14 üstünlükle tamamladı.
 
2. çeyreğe hızlı başlayan takımımız, pota altındaki üstünlüğünü dış şutlarda da gösterince rakibi ile farkı açmaya başladı. Barış’la hücumda etkili olan ekibimiz, Markota’nın da savunma ribauntlarındaki başarılı bir performans sergilemesiyle, maça ağırlığını koydu. Siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son 5 dakikasına 31-21 üstünlükle girdi. Çeyreğin son bölümünde ise üst üste top kayıpları yapan ve hücum sürelerini doğru kullanamayan siyah-beyazlılarımız, farkın kapanmasına engel olamadı. Takımımız, kısa süreli düşüşüne rağmen soyunma odasına 37-30 önde girmeyi başardı.
 
Karşılaşmanın 2. yarısına takımımız, Tutku, Jerrells, Markota, Vidmar ve Christopher beşiyle başladı.
3. çeyreğin ilk basketini takımımız, Jerrells’in 2 sayılık basketiyle kazandı. Rakibine oranla daha iyi bir oyun ortaya koyan ekibimiz, Markota ve Christopher’ın basketleri ile farkı açmaya devam etti ve çeyreğin son 5 dakikasına 45-34 önde girdi. Tutku’nun takımımızı iyi yönlendirmesi ve Christopher’ın hareketli oyunu rakibi zor durumda bıraktı. Dasic’in de skora katkı sağlamasıyla siyah-beyazlılarımız, son çeyreğe 54-41 üstünlükle girdi.
 
Son bölüme ekibimiz, Barış’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Diğer çeyreklere oranla biraz tutuk başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk hücumlarda rakibinin basketlerine karşılık vermekte zorlandı. Bitime 6 dakika kala takımımızın bu çeyrekteki faul hakkı doldu. Barış ve Jerrells ile hücumda hareketlenen siyah-beyazlılarımız, son 5 dakikaya 64-52 önde girdi. Serhat’ın basketleriyle farkı açmaya devam eden takımımız, üstünlüğünü maç sonuna kadar devam ettirdi ve Beko Cup'ın ilk maçından 75-57 galip ayrıldı.
 
Karşılaşmada ekibimizin en skorer oyuncusu 14 sayı ile yıldızlaşan Jerrells olurken, Christopher 12 ve Markota 11 sayı ile oynadı.