HABERLER

14.09.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:80 Anadolu Efes:77

Erkek Basketbol Takımımız, Rixos Cup'taki ikinci maçında Anadolu Efes’i 80-77 mağlup etti.

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Vidmar, Cevher, Muratcan, Christopher ve Jerrells beşi ile çıktı.
 
Karşılaşmanın ilk dakikalarında rakibine savunmada boşluklar veren takımımız, geriye düştü. Cevher ve Christopher’in bulduğu sayılarla toparlanan ekibimiz, farkın açılmasına izin vermedi. İlk çeyreğin bitimine 1.30 dakika kala Cevher’in bulduğu 3 sayılık basketle siyah-beyazlılarımız, 19-18 öne geçti. Kalan sürede üstünlüğünü koruyamayan Beşiktaşımız, bu bölümü 20-19 geride tamamladı.
 
2. çeyreğe ekibimiz, Cevher’in basketiyle başladı. Karşılıklı basketlerle geçen 3 dakikadan sonra takımımız, Tutku’nun 3 sayılık basketiyle 27-26 öne geçti. İlk devrenin son 5 dakikasına siyah-beyazlılarımız, 31-28 önde girdi. Tutku’nun oyunu iyi yönlendirmesiyle art arda sayılar bulan siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son 2 dakikasına 37-33 üstünlükle girdi. Devrenin bitimine 2 saniye kala Cevher’in 3 sayılık basketiyle takımımız, soyunma odasına 44-35 önde gitti.
 
Karşılaşmanın 2. yarısına ekibimiz; Jerrells, Christopher, Vidmar, Muratcan ve Cevher beşiyle başladı.
 
Rakibini savunmada durdurmayı başaran ekibimiz, 3. çeyreğin bitimine 6 dakika kala Muratcan’ın 3 sayılık basketiyle farkı 13’e çıkardı (54-41). Cevher’in peşpeşe bulduğu 5 sayıyla farkı daha da açan takımımız, skoru 59-43’e getirdi. Çeyrek sonuna doğru temposu düşen siyah-beyazlılarımız, farkı korumayı bildi ve bu çeyreği 65-54 önde tamamladı.
 
Son bölüme takımımız, Jerrells’ın pota altından bulduğu basketle başladı. Üst üste top kayıpları yapan siyah-beyazlılarımız, rakibini savunmada durdurmakta zorluk çekti ve farkı bir ara 4’e düştü. Çabuk toparlanan ekibimiz, son 5 dakikaya 9 sayı üstünlükle girdi. Son bölümde inişli çıkışlı bir oyun ortaya koyan takımımız, buna rağmen üstünlüğünü korudu ve karşılaşmadan 80-77 galip ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, bulduğu 25 sayıyla yıldızlaşan Cevher olurken, Christopher 15 sayı ile oynadı.