HABERLER

12.09.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:73 Cibona Zagreb:67

Erkek Basketbol Takımımız, Rixos Cup ilk maçında Cibona Zagreb’i 73-67 mağlup etti.

Antalya Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Tutku, Muratcan, Vidmar, Cevher ve Christopher beşi ile çıktı.
 
Maça, Cevher’in 3 sayılık basketiyle başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk dakikadan itibaren rakibi üzerinde üstünlük kurmayı başardı. Peşpeşe sayılar bulan ekibimiz, ilk beş dakikayı 14-6 önde geçti. Savunmada rakibini durdurmayı başaran ve kolay sayı bulma şansı tanımayan takımımız, Jerrells’in de oyuna girmesiyle farkı korudu. Beşiktaşımız, ilk çeyreği 23-16 önde tamamladı.
 
2. çeyreğe Cevher’in pota altından bulduğu basketle başlayan ekibimiz, ilk çeyreğe göre bu bölümde biraz tutuk gözüktü. Hücumlardan üst üste boş dönmesine rağmen siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son 5 dakikasına 32-27 önde girmesini bildi. Takımımız, üstünlüğünü periyot sonuna kadar devam ettirdi ve soyunma odasına 39-36 üstünlükle girdi.
 
 
Karşılaşmanın 2. yarısına ekibimiz; Cevher, Tutku, Christopher, Muratcan ve Vidmar beşi ile başladı.
 
Christopher’ın elinden bulduğu 2 sayılık basketle çeyreğe iyi başlayan siyah-beyazlılarımız, Cevher ve Christopher’ın art arda bulduğu basketlerle farkı açtı ve çeyreğin ilk beş dakikasını 56-42 önde geçti. Christopher’la sayı bulmaya devam eden siyah-beyazlılarımız, Muratcan ve Cevher’in savunmadaki başarısı ile farkı korumayı başardı. Takımımız, üstün performans sergilediği bu çeyreği 62-47 önde tamamladı.
 
 
Son bölüme takımımız, Vidmar’ın serbest atıiş çizgisinden bulduğu basketle başladı. Rakibinin dış atışlardan bulduğu sayılara karşılık veremeyen siyah-beyazlılarımız, farkın kapanmasına engel olamadı ve son 6 dakikaya 63-57 önde girdi. Tutku’nun asistlerinde Jerrells ile üstüste 3 sayılık basketler bulan takımımız, farkı korudu ve son 3 dakikaya 69-62 üstünlükle girdi. Maç sonuna kadar üstünlüğünü devam ettiren siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 73-67 galip ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 20 sayıyla yıldızlaşan Christopher olurken, Cehver 17 ve Jerrells 12 sayı ile  oynadı.