HABERLER

24.08.2012

GÜNCEL HABERLER

Metin Albayrak'tan Açıklamalar

Kartal Yuvaları’ndan sorumlu yönetim kurulu üyemiz Metin Albayrak, BJK TV’de katıldığı ‘Söz Yönetimde’ programında açıklamalarda bulundu.

BJK İletişim Koordinatörü ve BJK TV Genel Müdürümüz Tuğrul Yenidoğan’ın ve taraftarlarımızın sorularını yanıtlayan, Kartal Yuvaları’ndan sorumlu yöneticimiz Metin Albayrak’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:


“Benim yaptığım ilk yol haritasında bir kere hali hazırda bulunan İstanbul içerisindeki mağazalarımızın rehabilitasyonunu yapacağız. Yani bu ne demek, doğru yerde doğru lokasyonda olmayan yerleri doğru yerlere getirmek, fiziki şartlarını düzeltmek.

Konseptimiz yoktu mağazalarda. Herkes kendine gore bir mimari tarz belirlemiş. Biz bunu değiştirdik. Bir konseptimiz var artık. Işığımız nerede nasıl olacak, yer rengimiz ne olacak, tavan boyamız ne renk olacak, raf sistemimiz gibi bunların hepsine bir konsept hazırladık. Ve bu konsept çerçevesinde ilk mağazamızı Bakırköy’de dün itibari ile açtık.”

Yurt Dışında Yaşayan Taraftarlarımızın Alışveriş Sorunu

www.bjkshop.com

“Dusseldorf merkezli bir lojistik merkezi kurduk. Buradan ürünlerimizi sadece Almanya’ya değil bütün Avrupa’ya, Avusturya, İsviçre, Fransa ve İngiltere’ye de ulaştıracağız.

Zaten hepsinin ortası konumunda olduğu için Dusseldorf’u lojistik merkez olarak belirledik.  

Şuanda ürünlerimiz Pazartesi buradan yola çıkıyor. Bu şekilde resmi ihracatta yapıyoruz kulüp olarak. Açılışı 25-30 Eylül gibi, tam anlamıyla hizmet vermeye başlayacak. En geç 30 Eylül’de açılmış olacak.”


Yeni Sezonda Ürün Çeşitliliği

“Hediyelik eşya anlamında çok değişik, güzel ürünlerimiz olacak. VIP demeyelim, biz ona bir isim koyduk, Akaretler koleksiyonu diyoruz ve bu sene bütün koleksiyonlarımızda hepsinin bir adı olacak.

Akaretler koleksiyonumuz, günlük hayatta giyebileceğimiz, Beşiktaş’ı bize anlatan, çok Kartal ve armanın olmadığı günlük hayatta da giyebileceğimiz ürün grubu yaptık.”


Yeni Kartal Yuvaları

“Anadolu yakasını çok önemsediğimi ve özellikle Ataşehir’de bir AVM ile görüşüyoruz. Ümraniye ve Kadıköy’de de görüşmelerimiz devam ediyor. Kartal, Maltepe, Pendik’te olan yerlerimizi iyi lokasyona taşımak için bayilerimizle konuşuyoruz. Bu sırada Kozyatağı’nda yerimiz var zaten. Dediğim gibi karşı tarafı çok önemsiyoruz ve taraftarlarımıza bu söyledikleri lokasyonlarda yeni mağazalarımız olacak.

Yönetime ilk geldiğimiz günden beri Kartal Yuvaları ile ilgili bir yol haritamız vardı. En önemli hedeflerimizden bir tanesi Beşiktaş’ın içerisinde bizim doğduğumuz büyüdüğümüz yerde bir Kartal Yuvası’nın olmaması gerçekten üzücüydü. Bu anlamda yola başladık ç, çok araştırdık çok baktık ve sonunda burayı tuttuk ve tadilata başladık. Amacımız çok kısa bir süre içerisinde camiamıza ve taraftarımıza Beşikaş’ın içerisinde güzel bir yer kazandırmak. Burası bodrumu da dahil olmak üzere 8 katlı. Bunun 5 katı mağaza olacak. Bodrumu depo ve formalara isim ve numara yazılan yer olacak. Diğer 3 kat ise bizim Kartal Yuvası mağazalarımızın profesyonel arkadaşlarımızın, üreim ve pazarlama bölümlerinin ofisleri olacak. Burası camiamıza yakışır bir prestij mağazamız olacak.

25 Eylül gibi hedef koyduk. Herhangi bir aksilik olmaz ise bu tarihte açmayı planlıyoruz.”

Ben çok önemsiyorum ve o yüzden de çocuk ürünleri çok daha güzel, geniş ve özellikle de ulaşılabilir fiyatlarda olacak. Benim özellikle üzerine basa basa altını çizmek istediğim şey şu; ulaşılabilir fiyatlarda olacak.


FEDA Projesi

“FEDA, şuan 130 bini buldu. Forma 45 bin oldu. Bu sezon şuana kadar satılan forma 45 bin, geçen sezon toplam 40 bin formaydı. Biz bunu bir ayda yaptık. Tabiki kırmızının gücü ve gerçekten çok büyük bir özlem ama gerçekten de çok güzel.”

Ben bundan sonra inanıyorum kıpkırmızı olacak tribünler. Bundan sonra Kartal Yuvaları Galatasaray maçıyla başlayarak özel maç günü, derbi maçlarına özgü forma satışı yapacağız ve ciddi bir fiyat indirimiyle. Beşiktaş’ın bu sezon başlayan yeni bir pazarlama stratejisiyle özellikle büyük maç günlerinde o maça özel forma fiyatıyla forma satışı yapacağız. Burada korsanı önleyici bir tedbir aldık. Günün şartlarını yadsıyamayız. Öğrencisi var, memuru var, işçisi var. Beşiktaş’a gönül vermiş bu insan sabahın köründe geliyor. Yol parası var, orada birşey yiyecek ondan sonra mağazaya girecek birşey alacak veya çocuğuna alacak. Tabiki günün şartlarını, ekonomik şartlarını göz önünde bulundurmamız lazım. Bu çerçevede de biz taraftarımıza bu şekilde bir el uzatıyoruz. Bu şekilde Beşiktaş taraftarının kesinlikle korsana tenezzül etmeyeceğini, Beşiktaş’ın lisanslı ürünlerini alacağını düşünüyorum.

Yine Türkiye’de her zaman olduğu gibi bir ilki yapacağız. O yüzden 110. yılımıza ait özel, nasıl 100. yıl formamız olduysa 110. yılımıza ait forma tasarlıyoruz. 4. formamız da o olacak.


Yeni Logomuz

Sizin aracılığınızla logomuzu gösterelim. Mesela bu bir ürünümüz. Logomuz da burda. Bu günlük hayatta giyebileceğimiz, Beşiktaş’ı yansıtan bu logoyu tasarladık. Logomuz kartal ve kanatları.

Burada diğer versiyonları var. Onları da gösterelim. Geldiğimizden bu yana, arkadaşlarımızın da  söylediği gibi hep özlemini duyduğumuz günlük hayatta giyeceğimiz kıyafetlerin andıran bir logomuzun olmasıydı. Kapitoneli bir yelek, çok şık bir mont.


Yeni Projeler

Kartal yuvalarının daha önceden hiç yapmadığı, bizimle beraber ilk defa yaptığı 1-2 projeden daha bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz Beşiktaş’ın spor okulları var. Artık bu spor okullarının ürünerini Kartal Yuvaları üretiyor. Önceden dışardan bir yerlerden alıyorlarmış. Artık bunları bir disiplin altına aldık.

Ayrıca amatör şubelerde özellikle boks, güreş, jimnastik, satranç ve kürek şubelerinin bütün formalarını, maç müsabaka formalarının hepsini kartal yuvaları yapacak artık. Bunları ilk olarak burada söylüyorum.

Beşiktaş’ın 4 amatör şubesi basketbol, hentbol, voleybol kız takımı ve tekerlekli sandalye basketbol takımımızın forma sponsoru belli oldu. Bunun dışında olan diğer boks, güreş, jimnastik, satranç ve kürek şubelerinin maç müsabaka formaları, antrenman eşofmanları ve diğer bütün ürünlerini Kartal Yuvaları üretecek. Kartal yuvası logosuyla. Artık Kartal Yuvası’nı bir marka olarak yukarı çıkartmak istiyoruz.


Derbiye Özel 35 Liraya Forma Satacağız

“Kartal Yuvaları’ndan Sorumlu Yönetici olarak buradan taraftarlarımıza sesleniyorum. Kartal Yuvaları’nın fiyat skalasında her keseye uygun ürün olacak. Ben bunu tahaahüt ediyorum. Galatasaray maçı ile birlikte bunu görebilirsiniz. Galatasaray maçına özel 35 TL’ye forma satacağız. 1 önceki sezonun formasını 35TL’ye satacağız. Beşiktaş taraftarına elimizi uzatıyoruz. Onlardan bir adım bekliyorum. Artık korsan ile ilgili dersimizi çalıştık. Neler yapabiliriz bunları hep planladık. Maç gününe uygun fiyat skalasına uygun ürün istiyorum dedim arkadaşlarıma ve uyguladılar. Bundan sonra bu şekilde olacak.”