HABERLER

08.08.2012

FUTBOL

İmza Töreni Yapıldı

Futbolcularımız Uğur Boral, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Mehmet Akgün basın önünde sözleşmeye imza attılar.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Futbol Komitesi Başkanımız Tamer Kıran, yeni transferlere güvenlerinin tam olduğunu ve takımın büyük bir heyecanla yeni sezon hazırlıklarına devam ettiğini söyledi.

Yeni transferlerin heyecan ve dinamizmlerini takım arkadaşlarıyla sahada buluşturup, Beşiktaş'ı iyi yerlere taşıyacağına inandığını belirten Kıran, Ricardo Quaresma hakkında açıklamalarda bulundu.

Portekizli oyuncu hakkında yönetim kurulu ve teknik heyetin kararının belli olduğunu vurgulayan Kıran, ''Quaresma, kadromuzda yeni sezonda düşünmediğimiz kontratlı bir oyuncumuzdur. Dolayısıyla ya uygun şartlarla kendisini elden çıkarmamız gerekir, eğer bu olmazsa, kontrat şartlarını maddi olarak yerine getirmek gerekir. Başka da yapacak bir şey yoktur. Quaresma'nın takıma dönmesi yönündeki beklentiler çeşitli kesimlerde var olabilir ama teknik heyette ve yönetim kurulunda böyle bir düşünce yoktur'' dedi.

Tamer Kıran, yönetim olarak iki önemli konunun altını çizmek istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Kadromuza ilişkin yeniden yapılanma çalışmalarımıza dair iki nokta var. Attığımız her adımda Beşiktaş teknik heyetinin talebi ve onayı doğrultusunda işlem yapıyoruz. Alınan hiçbir karar kişilerin bireysel kararı değildir. Basında bu tür yansımalar olduğu için bunu söylemeye ihtiyaç hissediyorum. Biz bu samimi yaklaşımla teknik heyetimize ve futbolcularımıza olan güvenimize ve desteğimize devam edip, takımımızı en iyi şekilde kuracağız. İkinci önemli husus, kadromuzu oluştururken gösterdiğimiz hassasiyettir. Beşiktaş için bir futbolcunun iyi bir oyuncu olmasının önünde, tavır ve duruşu ile kulübümüze uyumlu olması gerekir. Bu durum, bizim için ekonomik gerçeklerin önünde gider. Olmazsa olmaz bir şarttır. Oyunuyla yüksek performans sahibi futbolcu hal ve tavırlarıyla bir bütün olan takımın ahenk ve ruhuna gölge düşürebilecek hiçbir yaklaşım içinde olmamalıdır. Eğer olursa bu çatı altında olamaz. Bu yıl yaptığımız bütün transferlerde bu ölçüleri korumaya çalıştık.''

Sezer Özmen ve Cumali Bişi'nin Çaykur Rizesspor'a transferini değerlendiren Tamer Kıran, teknik heyetin onayıyla bu transferlerin gerçekleştiğini ve basında yazdığı gibi 12 kulübün değil, sadece Çaykur Rizespor'un transfer teklifi olduğunu kaydetti.

Yeni transferimizden Uğur Boral, bütün camiaya bu transferin hayırlı olmasını istediğini ve Beşiktaş'ın yeniden başladığı bir döneme denk gelmesinin kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

Tecrübesini, yeteneğini ve bilgisini siyah-beyazlı takım için kullanıp, başarılı olmak istediğini ifade eden Uğur Boral, ''Önce gönülleri, sonra maçları kazanmayı istiyoruz. Önce taraftarın gönlünü kazanacağız, birlik olacağız, ondan sonrada başarının geleceğini düşünüyorum. Bu sezon herkesin düşündüğünün aksine çok iyi bir Beşiktaş izleteceğimize inanıyorum'' diye konuştu.

Olcay Şahan ise, Beşiktaş'a geldiği için mutlu olduğunu ve bu camia için futbol oynamanın kendisi için şeref olduğunu belirtti.

Mehmet Akgün de mutlu olduğunu ve  yeni sezona iyi bir Beşiktaş sunacaklarını ifade ederken, Oğuzhan Özyakup ise, mutluluğunu dile getirerek, elinden geleni yapıp, büyük şeyler başaracaklarına inandığını söyledi.