HABERLER

13.07.2012

FUTBOL

Samet Aybaba'dan Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Samet Aybaba, Beşiktaşımız'ın kamp yaptığı Avusturya'da BJK TV'ye açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli Teknik Direktörümüz şunları söyledi:

"Kamp çok iyi gidiyor. Hava da çok güzel, serin. Biraz yağmur var ama oyuncularımızın istek ve arzusu son derece yüksek. Onlardan istediğimiz verimi ve tempoyu buluyoruz. Onun için çok keyifli geçiyor.
 
Tabii biz uzun vadeli bir yapılanma düşünüyoruz. Yapılanmanın içinde, öz kaynaklarımız içindeki oyuncuları değerlendirmek birinci amacımız. Onlar da antrenmanlarda buna cevap veriyorlar ve iyi bir çalışma dönemi geçiriyorlar. Eğer onları geliştirebilirsek, önümüzdeki özel maçlarda da onların bir çoğunu kadromuzun içinde bulundurmaya devam edeceğiz.
 
Biraz önce söylediğim, genç oyuncularımızla ilgili ne yapabiliriz, onlar ne yapabiliyor diye düşüneceğiz. Takımımızı, lige hazırlamamız için ciddi maçlar yapmamız gerekiyor. Ancak bunların başında bir hazırlık dönemi var. Bütün amacımız; önümüzdeki ilk lig maçına hazır, sorunsuz, kendi sistemini uygulamaya çalışan, Beşiktaş’a yakışır futbol oynayan ve yarışan bir takım oluşturmak.
 
Evet ilk bakışta zor gibi gözüküyor ama biz iyi başlayarak bunu lehimize çevirebiliriz. Ligin ilk 7-8 haftasında zorlu maçlarımız var. Futbolcularımızı bu yönde organize ve motive edeceğiz. Aslında ben ligin uzun bir maraton olduğunu düşünen antrenörlerdenim. Yani teknik adamı da, oyuncuyu da, yönetimi de hangi anlamda doğru şeyler yaptığını görebilmek için sezonun bitmesi gerekir diye düşünenlerdenim. Lige, hem tek maç olarak hem de uzun bir maraton olarakta bakacağız. Ancak biz lige iyi başlamak istiyoruz."

Futbol Takımımız'ın maçlarını BJK İnönü Stadı'nda oynayacak olmasıyla ilgili görüşlerini de belirten Aybaba şöyle konuştu:
 
"Başkanımız ile bu konuyla ilgili bir görüşme yapmıştık. Burdan da kendisine ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Oyuncularımız da, bu doğrultuda bir görüş belirtmişti. İnönü Stadı bizim mabedimiz. Biz orada futbol oynadık ve birçok şeyi orda öğrendik. Bizden sonraki nesiller de orada birçok şeyi öğreniyordur. Daha da öğrenecekler. İnönü Stadı’nı tamamen terketmiyoruz biliyorsunuz. Yenilenecek, daha da güzel olacak. Ama bizim için çok önemli bir adım bence. Orada kendi seyircimizle, kendi mabedimizde birçok maç kazanacağız diye düşünüyorum."