HABERLER

07.07.2012

FUTBOL

Samet Aybaba'dan Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Samet Aybaba, Avusturya kampının üçüncü gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çok samimi bir ortamda geçen basın toplantısında ilk olarak, 2 Temmuz’da başlayan çalışmalarla ilgili bilgi veren Teknik Direktörümüz Samet Aybaba şunları söyledi:

“2 Temmuz’da hazırlıklarımıza kendi tesislerimizde başladık. 5 Temmuz’dan itibaren de Avusturya’dayız. 2 etaplı bir kamp programı düşünüyoruz. CAS mahkemesinin UEFA kararı ile ilgili kararı düşündüğümüz için böyle bir planlama yaptık. CAS’tan hiç beklemediğimiz bir karar çıktığı için planımızda değişiklikler olabilir. Kamp kadrosunda 29 tane futbolcumuz var. Bu oyunculardan 14’ü altyapımızdan yetişen futbolcularımız. Onlarla ilgili değerlendirmelerimiz var. Kamp süreci boyunca bu futbolcularla ilgili kararlarımızı vereceğiz.”

Takım içindeki yapılanma ile ilgili de konuşan Aybaba, “Yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Bu yapılanma içinde bazı futbolcularla yollarımızı ayıracağız. Oyuncular başka takımlardan daha cazip teklifler aldıkları zaman takım değiştirebiliyorlarsa, kulüplerde oyuncular ile ilgili kararlar verebilir.Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Almeida izninin ardından kampımıza katılacak. Fernandes kampımızda ve yavaş yavaş antrenmanlara dahil olacak” diye konuştu.

Samet Aybaba, transferler çalışmaları hakkında şu ifadeleri kullandı: “Transferler için yoğun bir çaba harcıyoruz. Kolay değil. İmkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu da zaman alıyor doğal olarak. 3 veya 4 tane tespit ettiğimiz bölgelere transfer yapacağız. Bir hafta içinde de 2 veya 3 oyuncunun transferini tamamlayacağız. Uğur Boral’ın transferi tamamlandı. Kendisine hayırlı olsun takımıza büyük katkı sağlayacaktır. Uğur yarından sonra kadromuza katılacak.”

Aybaba, takımdan ayrılması gündemde olan futbolcularımızla ilgili olarak, “Quaresma izinli ve transferi ile ilgili çalışmalar yapıyor. İzin sürecini transfer çalışmaları olarak yorumluyoruz. Verdiğimiz kararlardan geri dönme diye bir durumumuz yok. Biz bir karar verdik bunun arkasında duracağız. Takım olmak istiyorsak, camia olmak istiyorsak, doğru şeyler yapacağız diye ortaya çıkıyorsak verdiğimiz kararlara herkesin saygı duyması lazım. Çünkü doğruyu yapmak istiyoruz. Bu oyuncuların çoğu biz profesyoneliz diyorlar. Profesyonel sistem içinde istenmediğin zaman başka bir takımla anlaşma durumu da var. Bu gayet doğaldır.Eğer kulübün imkanları sizin maddi durumunuzu karşılayamıyorsa ve size bu durum ile ilgili bir şeyler yapabilir misiniz diye sorulduğunda hayır cevabı veriyorsanız istenmeyen oyuncu gider başka bir kulüp ile anlaşır. Bu durum kadroda düşünmediğimiz tüm oyuncular için geçerli” şeklinde konuştu.

Takımımız'daki yabancı futbolcu kontenjanına da değinen Aybaba sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni sezonda 6 yabancı ile oynamak istiyoruz. Yani futbol federasyonunun saha içinde izin verdiği sayı kadar oynamak istiyoruz. Çok ekstra bir durum olursa bir yabancı daha kullanabiliriz. Yabancı kaleci konusunda da çalışmalarımız var. Bazı maçlarda Cenk ile sahaya çıkacağız. Cenk çok çalışıp yeni kalecinin önüne geçsin. Yabancı kaleci aldık diye oynatacağız diye bir kural yok. Cenk yetenekli bir kaleci. Önüne tecrübeli bir kaleci koyarsak Cenk daha iyi duruma gelebilir. Cenk’in birkaç tane eksiği var. Keşke biz kaleci alsak ama formayı Cenk kapsa. Cenk Brezilya’dan oyuncu almayacağız. Herkesin gözünden kaçan bir şey var. Artık Brezilya’dan oyuncu almak çok zor. Çünkü Brezilya’da da maliyetler çok yükseldi.”


Tecrübeli Teknik Direktörümüz yabancı kaleci transferiyle ilgili bir soruya, “Yabancı kaleci konusunda birinci adayımız Fransa’nın Nice takımında forma giyen ve Fransa’nın en iyi kalecisi David Ospina’dır. Kendisi ile 2 haftadır temas halindeyiz. Transfer kolay gerçekleşmiyor. Olmaz ise ikinci ve üçüncü alternatiflerimiz de olacak. Sivok ile çalışmayı istiyoruz. Takımda kalacak 4 yabancımız Almeida, Fernandes, Hilbery ve Sivok olmasını planladık. Sivok ile sona doğru yaklaşıyoruz. O’na yaptığımız teklifi kabul edeceğini düşünüyorum” diye cevap verdi.

Fenerbahçe’ye transfer olan Egemen Korkmaz konusuyla da alakalı konuşan Samet Aybaba şöyle konuştu: “Egemen ile bir konuşmam olmuştu. Benden izin istemişti. Daha sonra kulüple ilgili maddi konularda bir sorun yaşandı. Bu takımın adı Beşiktaş... Var olan ve güçlü olan Beşiktaş’tır. Oyuncular, teknik direktörler ve yöneticiler gelir geçer. Önemli olan her şeyi doğru yapmaktır. Oyuncular bizimle birlikte olmak istiyorsa biz en iyisini yapmaya çalışırız. Ancak bizimle olmak istemeyen hiçbir oyuncunun arkasından ağlamayız. Biz takımımızın arkasında dururuz. Bir şeyleri doğru yapalım. Belki bizden sonra gelen de yola devam eder. Takımının ne olduğunu anlayan bir futbolcu topluluğu, taraftar topluluğu ve arkasında büyük bir yönetim topluluğu oluşturmak istiyoruz. Egemen biz de geçen seneyi çok iyi geçirdi. Takımın en iyi oyuncusuydu. Ancak oyuncunun arkasında bakıp da niye gitti diye hayıflanmak Beşiktaş teknik direktörüne ve camiaya yakışmaz.”

Teknik Direktörümüz Samet Ayababa son olarak İnönü Stadı konusuna da değinerek, “Zorlanacağımız bir süreç içindeyiz. İnönü Stadı bizim evimiz ve orada daha iyi kenetleniriz. Ben orada 11 sene oynadım. İnönü’de bir çok heyecan yaşadık. Yeniden bir yapılanma için en heyecan duyulacak yer İnönü Stadı’dır diye düşünüyorum. Futbolcularla da konuştum. Benimle aynı görüşteler. Ben de başkanımız ile görüştüm. ‘Mümkün olursa bu süreci uzatarak yapılanmamıza İnönü’de başlayalım’ dedim. Başka bir takımın sahasına gitmek zor olacak. O’da bizim isteğimizi yapmaya çalışacağını söyledi" şeklinde konuştu.