HABERLER

23.06.2012

BASKETBOL

'Yuvama Geri Döndüm'

BJK TV'ye, telefonla bağlanan Erkek Basketbol Takımımız'ın Başantrenörü Erman Kunter önemli açıklamalarda bulundu.

Erman Kunter'in açıklamaları şöyle:

"Öncelikle yuvama geri döndüğümü söylemek istiyorum. Çünkü herkes benim ne kadar Beşiktaşlı olduğumu bilir. İkincisi epey bir zamandan sonra ülkeme geri dönüyorum. Fransa'da aralıklarla 9 sene çalıştım. Tabii bu çok hoş bir duygu.

Zor bir görev aldık. Öncelikle birinci hedefimiz, geçtiğimiz sene yakalanan başarı. Çok kolay bir hedef değil, çok zor bir hedef. Çıta çok yukarıda bunu kabul etmek lazım ama dediğim gibi, önemli olan da zaten bu çıtanın yüksek olması. Alçak bir çıtaya hedef gösterirseniz bunun bir manası ve esprisi kalmaz.

Tabii hedefimiz ligi ve Türkiye Kupası'nı kazanmak. Arkasından Euro Lig'de imkan olursa bir çeyrek final yapılabilir mi, oralara varabilir miyiz? Ondan sonra zaten önümüz açık. Açıkçası çok yüksek bir çıta ama ben olmayacak birşey olarak düşünmüyorum.

Öncelikle kadroyu korumak birinci hedefimiz olacak burada. Bu gerçek, başarılı olmuş bir kadro, başarılı oyuncular var ama bir gerçek daha var. Takımlar başarılı olduğu zaman oyuncuların değeri yükseliyor. Gerçekçi olmamız lazım. Bu kadroda bulunan yabancı oyuncularınızı baktığınız zaman tutmanın çok kolay olmayacağını düşünüyorum.

Ayrılan yabancı oyuncular olursa, en az onlar kadar güçlü yabancı oyuncular bulmamız lazım. Euro Lig'de oynayacağımız için Türk oyuncu takviyesi de yapmamız gerekecek. Çünkü 7-8 oyuncu bile çok kısıtlı kalıyor. Kadroyu biraz daha geniş tutmamız lazım. Türk oyuncu transferi çok önem kazanacak diye düşünüyorum. Elimizdeki bu büyük başarıya imza atmış yabancı oyuncuların hepsini imkan olsa tutabilmek isterim. Kolay olmayacaktır. Ama hedefler bu tabii. Bu kadroyu biraz daha genişletmek ve tekrar aynı başarıyı yakalamak. Tüm plan ve program bunun üzerine kuruldu.

Benim  en önemli prensiplerimden bir tanesi genç oyunculara fırsat tanımak. Bugün NBA'de Amerikalı oyuncudan fazla Fransız milletine tabii oyuncu oynuyor. Çok atletik oyuncular var ve ben onlara büyük şanslar tanıdım, yollar açtım. Hepsine oynama süreleri verdim. Aynısını Türkiye'de de uygulayacağım.

Omurgayı kendi içinizden yetiştirdiğiniz oyunculardan kurduğunuz zaman başarıda devamlılık gelir. Kulüplerin maddi sıkıntıları olduğu günler her zaman olabilir. İşte o günlerde altyapıdan gelen oyuncular takımı sırtlayabilirler. Onun için ben altyapıya çok büyük önem veriyorum. Fransa'da çok çalıştım ve bütün genç oyuncuların önünü açtım. Aynı şeyi Beşiktaş'ta da yapmaya devam edeceğim. Bunda en ufak bir problem yok. Mühim olan o genç oyuncuların önlerini açmak nereye kadar giderler, ne kadar geliştirirler basketbollarını ondan sonrası onlara kalmış ama hepsinin şansı olacaktır. Ben, altyapıdan oyuncu yetiştirmeden bu başarıların hiçbir zaman sürekli olacağını düşünmüyorum."