HABERLER

08.06.2012

BASKETBOL

Anadolu Efes:84 Beşiktaş Milangaz:82

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Anadolu Efes’e 84-82 mağlup oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız, Zoran Erceg, Serhat Çetin, Carlos Arroyo, David Hawkins ve Ersin Dağlı beşiyle başladı.
 
Periyotun hemen başında 6-0 geriye düşen ekibimiz, David Hawkins’le ilk sayısını bulduktan sonra tempoyu arttırdı ve oyuna denge getirdi. İlk 5 dakikayı 10-6 geride geçen takımımız, kalan sürede hücumda sayı üretmekte zorlanınca periyot 15-12 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.
 
İkinci periyotun 5 dakikalık bölümünde, savunma ve hücum ribaunlarını almakta zorlanan siyah-beyazlılarımız, rakibine Carlos Arroyo ve David Hawkins’in sayılarıyla karşılık verdi. İlk yarının son bölümünde farkı bir sayıya kadar indiren ekibimiz, savunmada rakibine engel olamayınca Beşiktaş Milangaz Takımımız soyunma odasına 38-33 mağlup gitti.
 
Siyah-beyazlılarımız, ikinci yarıya tempolu başladı. Carlos Arroyo’nun oyun kuruculuğunda Mensah Bonsu ve Ersin Dağlı’yla hücumdaki etkinliğini sürdüren ekibimiz, üçüncü periyotun ilk 5 dakikasında ilk yarıya göre daha disiplinli bir oyun ortaya koydu (44-40). Üçüncü periyotun son 3 dakikasına girilirken Carlos Arroyo’nun kullandığı serbest atışlarla skoru 48-48’e getiren takımımız, istikrarlı oyununu sürdürdü. David Hawkins’in son saniyede yaptığı 3 sayılık atışla takımımız, final periyotuna 57-53 önde girdi.

Anadolu Efes final periyotunun hemen başında bulduğu sayılarla skora denge getirdi. Oyuna etkili başlayan rakibine siyah-beyazlılarımız, pota altında Ersin Dağlı’nın sayılarıyla cevap verdi. Hücumda ritmini bulan ekibimiz, karşılaşmanın son 6 dakikasına 59-65 önde girdi. Bir ara farkı 11 sayıya kadar yükselten siyah-beyazlılarımız, hücumdaki etkili oyununu savunmada oynayamayınca fark 3 sayıya kadar indi (67-70). Son dakikasına 73-73’lük eşitlikle girilen maçta son topu kullanan rakibine karşı iyi bir savunma yapan ekibimiz, karşılaşmayı uzatmaya taşıdı.


Beş dakikalık uzatma periyotunda, ilk hücumundan eli boş dönen takımımız, rakibinin sayılarına Carlos Arroyo ve Ersin Dağlı ikilisi ile cevap verdi. Uzatmanın son dakikasına 78-78 berabere giren siyah-beyazlılarımız, son 30 saniyesi karşılıklı faul atışlarıyla geçen mücadelede, Anadolu Efes bulduğu son saniye basketine engel olamayınca karşılaşmayı 84-82'lik skorla kaybetti ve seride durum 3-2 oldu.