HABERLER

'Adımı Beşiktaş tarihine yazdırmak istiyorum'

Fun Club Üyelerimiz Kartal Karaduman ve Duygu Esra Tosun sordu, futbol takımımızın başarılı oyuncusu İsmail Köybaşı yanıtladı.

Ben Kartal Karaduman... Doğduğumda ailem bana “Oğuz” ismini koymuş. Ama ben konuşmaya başlayınca adımı soranlara hep “Kartal” dedim. Bunun üzerine ailem mahkeme kararıyla ismimi “Kartal” olarak değiştirdi. Ata İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisiyim ve 12 yaşındayım. Beşiktaş’ın hiçbir maçını kaçırmıyorum. En sevdiğim futbolcular ise Quaresma ve İsmail Köybaşı...

Ben Duygu Esra Tosun… Doğa Koleji 8. sınıf öğrencisiyim ve 13 yaşımdayım. İleride ne olmak istediğime henüz karar veremedim. Beşiktaşımız galibiyet aldığında çok mutlu oluyorum. Takımımızda en sevdiğim futbolcu İsmail Köybaşı. Yavru Kartal Dergisi’nde ise en çok karikatür sayfalarını beğeniyorum.

Biz Yavru Kartal Fun Club Üyeleri olarak, futbol takımımızın başarılı oyuncusu İsmail Köybaşı’nı bir idman sonrasında BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik ve çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik. İşte futbolcumuza sorduğumuz sorular ve onun bize verdiği yanıtlar...

Kartal Karaduman: Hayatınızda yaşadığınız en güzel gününüz hangisi?
Gaziantepspor’un PAF takımında ilk senemdi. 2006-2007 sezonuydu. İstanbul’da Beşiktaş’la maç yaptık. 2-1 yenildik. Akabinde A takım maçını izlemek için İnönü Stadı’na gittik. Beşiktaş’ın ambiansı beni çok etkilemişti. Maç bittikten sonra eşyaları taşımak için tribünden saha içine indik. Sahadan bir tutam çim kopardım ve cebime koydum. Beşiktaş’ın stadında oynamayı çok istiyordum. Belki o an, beni futbola bağlayan önemli noktalardan biri oldu diyebilirim. Çimi hala saklıyorum, çünkü benim için çok önemli. Bir zamanlar çimlerini kopardığım İnönü’de ilk oynadığım gün ise benim en güzel günümdü.

Duygu Esra Tosun: Hayatınızda en çok gurur duyduğunuz gol hangisi?
Beşiktaş’a ilk geldiğim 2009-10 sezonunda Ankaragücü’nü 1-0 yenmiştik ve o maçtaki golü ben atmıştım. O anda yaşadığım duyguları anlatmak gerçekten çok zor.

Kartal Karaduman: Kısaca özgeçmişinizi anlatır mısınız?
10 Temmuz 1989 tarihinde İskenderun’da doğdum. Futbola İskenderunspor’un altyapısında başladım. Bir yıl sonra İskenderun Kartalspor formasını giydim. İki yıl bu kulüpte görev yaptıktan sonra Gaziantepspor Altyapısı’na transfer oldum. 2007-2008 sezonunun son haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında görev alarak ilk profesyonel müsabakamı oynadım. Bir kez U-19, ikişer defa da U-20 ve U-21 milli takımlarının formasını giydim. 2009-2010 sezonu başından beri de Beşiktaş’tayım.

Duygu Esra Tosun: Solbekin az olduğu bir ülkede solbek olmak nasıl bir duygu?
Solbekte oynamaya başlamam benim kariyerimin dönüm noktasıdır. Eskiden 10 numara pozisyonunda oynuyordum, Futbolcu arkadaşlarım Selçuk İnan ve Mehmet Çoğum bana solbek mevkinde daha başarılı olacağımı söylediler. Ben de o zamanki antrenörlerim Mehmet Ali Süren ve Mehmet Güneş’in kapısını çaldım. Solbek oynamak istediğimi söyledim. Nasıl bir şey olduysa, kendime de güvenim geldi. Baştan direkt şans vermediler. Ben ikinci takımda oynuyordum, A takımla maçımız vardı. Ben oyuna girdikten sonra çok etkili işler yaptım. Nurullah Sağlam, A takımdaydı. Ligin bitimine de iki hafta vardı. Nurullah Sağlam, beni A takıma aldı ve profesyonel yaptı. Solbekte oynarken, arkadan çıkışlarımla olsun, mücadelemle olsun devamını getirdim. İyi niyetli mücadele ediyordum, her geçen gün de bunun üzerine koydum.

Kartal Karaduman: Türkiye’de oynamak istediğiniz tek takım Beşiktaş mı?
Kesinlikle Beşiktaş... İlk sorunuzda söylediğim gibi, her zamanki hayalim Beşiktaş’ın stadında futbol oynamaktı.

Duygu Esra Tosun: İbrahim Üzülmez gibi uzun yıllar Beşiktaş forması giyer misiniz?
Benim de bütün isteğim bu... Uzun yıllar Siyah-Beyaz formayı giyerek, adımı Beşiktaş tarihine yazdırmak istiyorum.

Kartal Karaduman: Avrupa hayaliniz var mı?
Evet, hedeflerim arasında Avrupa’da oynamak da var. Beşiktaş’ı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Ama Avrupa’dan önce burada daha çok başarılı olmalı, her gün yeteneğimin üzerine biraz daha koymalıyım.

Duygu Esra Tosun: Takımda en iyi kimle anlaşıyorsunuz?
Takımda çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. Biz bir takımız. Takımdaki herkes çok iyi ve sevecen. Herkesle ilişkilerim aynı düzeyde.

Kartal Karaduman: Özel hayatınız iş hayatınızı etkiler mi?
Beşiktaş’ta oynamak, bana özgüven ve sorumluluk duygusu hissettiriyor. Bu nedenle, özel hayatıma da her zaman dikkat ederim. Özel hayatımın iş hayatımı etkilemesine izin vermem.

Duygu Esra Tosun: Hayatınızda en değer verdiğiniz kişi kimdir?
Babam ve annem...

Kartal Karaduman: Hobileriniz nedir?
Evde ailemle vakit geçirmekten ve arkadaşlarımla oturup sohbet etmekten çok büyük keyif alıyorum. Onların mutluluğunu görmekten çok hoşlanıyorum. Aynı zamanda basketbol oynamayı, yüzmeyi, sinemaya gitmeyi seviyorum. Tiyatro da benim için çok önemlidir. Boş zamanlarımı bu şekilde değerlendirmeye çalışıyorum.

Duygu Esra Tosun: Fobileriniz nedir?
Fobim yok.

Kartal Karaduman: Eğer hayatınızda futbol olmasaydı hangi mesleği yapmak isterdiniz?
Futbol nedeniyle eğitimime ara vermiştim ama şu anda eğitimimi sürdürüyorum. Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nde okuyorum. Futbolcu olmasaydım akademik kariyer yapmak isterdim.

Duygu Esra Tosun: Hiç ciddi bir sakatlık geçirdiniz mi?
Gaziantepspor PAF Takımı’nda oynarken bileğimden sakatlanmıştım.

Kartal Karaduman: Kitaplarla aranız nasıl?
Çok aşırı olmasa da kitaplarla aram iyidir. Kişisel gelişim kitapları okuyorum genelde. Gençlik ve bilim dergilerini takip ediyorum.

Duygu Esra Tosun: Hangi tür müzikler dinlersiniz?
Slov müzikleri dinlemeyi tercih ederim.

Kartal Karaduman-Duygu Esra Tosun: Teşekkür eder, başarılar dileriz...