HABERLER

22.05.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz Finalde

Beşiktaş Milangaz, play-off yarı final serisinin 4. maçında Galatasaray MP'ı 84-73 yenerek finale yükseldi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Hawkins ve Zoran Erceg’in basketleriyle etkili olan siyah-beyazlılarımız, birkaç hücumdan boş dönünce Galatasaray Medical Park son dakikalarda bulduğu basketlerle ilk çeyreği 22-18 galip tamamladı. İkinci periyota 6-0’lık bir seriyle başlayan sarı-kırmızılı ekip, 15. dakikaya 31-25 üstünlükle girdi. Bu bölümde ilk sayılarını Arroyo ile bulan takımımız, çeyreğin son bölümlerinde hareketlenip Hawkins’in sayılarıyla toparlanarak farkı 4 sayıya düşürse de (36-32) sarı-kırmızılılar soyunma odasına 41-35 önde gitti. 


Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci yarıda Nihad Dedovic ve Jamon Alfred Lucas ikilisinin sayılarıyla üstünlüğünü koruyan Galatasaray Medical Park, Arroyo ve Hawkins’in çabasına rağmen geriye düşmedi. Barış Hersek’in son dakika içinde bulduğu sayılarla takımımız, farkı 1 sayıya indirdi (56-55). Rakibimiz Nihad Dedoivic’in üçlüğüyle farkı tekrar yükseltse de Serhat Çetin’in üçlüğü farkın artmasını engelledi ve sarı-kırmızılılar üçüncü çeyreği 59-58 üstünlükle noktaladı.
 
Oldukça çekişmeli geçen son çeyrekte baskısını arttıran siyah-beyazlılarımız; Bonsu’nun da katkısıyla öne geçmeyi başardı. Son 3.40 dakikasına 71-71 eşitlikle girilen mücadelede Hawkins’in serbest atışlardan kazandığı sayıların hemen ardından Arroyo’nun üçlüğüyle arayı açmayı başaran ekibimiz, rakibinin savunma direncini kırdı ve peş peşe bulduğu basketlerle mücadeleyi 84-73 kazanarak finale yükseldi.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncular ekibimizden 24 sayı ile yıldızlaşan David Hawkins olurken, Arroyo 23 sayı, Mensah-Bonsu 13 sayı ile oynadı.