HABERLER

20.05.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:74 Galatasaray MP:65

Beşiktaş Milangaz, play-off yarı final serisi 3. maçında Galatasaray Medical Park’ı 74-65 yendi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya David Hawkings, Ersin Dağlı, Carlos Arroyo, Zoran Erceg ve Mehmet Yağmur beşiyle başlayan siyah-beyazlılarımız ilk sayısını Ersin Dağlı'nın basketiyle kazandı. İlk 2 dakikası 4-4 eşitlikle geçilen mücadelede pota altında etkili olan ekibimiz, güçlü savunma yaparak ilk bölümü 19-14 galip tamamladı.
 
Karşılaşmanın 2. çeyreğine hızlı başlayan ekibimiz, karşılaşmanın 12. dakikası geride kalırken, durumu 25-19'a getirdi. Pota altında etkinliğini devam ettiren siyah-beyazlılarımız, ilk yarının bitimine 6 dakika kala Ersin Dağlı'nın basketiyle skoru 27-21'e getirdi. Devrenin son 5 dakikasına 33-23 üstünlükle giren takımımız, dış atışlardan da rahat sayılar buldu ve ilk yarıyı 42-36 önde bitirdi.
 
Ekibimiz adına 3. çeyreğin ilk basketi Mehmet Yağmur'dan geldi. Savunmada rakibini durdurmayı başaran siyah-beyazlılarımız, hücumdaki etkinliğini de attırdı ve farkı açmaya başladı. Pota altında Zoran Erceg ve Ersin Dağlı ile etkili olan ekibimiz, rakibini oyundan düşürmeyi başardı ve 3. çeyreği 62-51 üstünlükle kapattı.
 
Son bölüme Hawkins ve Arroyo’nun basketleriyle başlayan ekibimiz, kenardan gelen oyuncuların da katkısıyla son 5 dakikaya 70-58 önde girdi. Son dakikalara doğru sayı üretmekte sıkıntı çeken ekibimiz, savunma disiplinini yitirmedi ve mücadeleyi 74-65 kazanarak play-off yarı final serisinde 2-1 öne geçti.
 
Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu 21 sayı ile yıldızlaşan Hawkins olurken, Ersin ve Arroyo 16'şar sayı ile oynadılar.