HABERLER

19.05.2012

GÜNCEL HABERLER

Benden Daha Cesuru Olsa Burada O Oturuyor Olurdu

Başkanımız Fikret Orman, BJK TV'de yayınlanan ‘Söz Başkanda’ adlı programa katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkanımız Fikret Orman, BJK İletişim Koordinatörü ve BJK TV Genel Müdürü Tuğrul Yenidoğan’ın moderatörlüğünde yayınlanan programda Hürriyet Gazetesi’nden İsmail Er, Sabah Gazetesi’nden Fatih Doğan, Habertürk Gazetesi’nden Kartal Yiğit, Vatan Gazetesi’nden Erdal Cömert, Milliyet Gazetesi’nden Serdar Sarıdağ, Zaman Gazetesi’nden Temel Yirmibeşoğlu, Lig TV’den Atakan Kurt ve NTV Spor’dan Hakan Gündoğar’ın sorularına şu cevapları verdi:
 
FATİH DOĞAN: NİÇİN BAŞKAN OLDUNUZ, UMUDUNUZ NE?
 
Mecburiyetten oldum. Beni tatmin eden, kamuoyunu tatmin eden aday portföyü yoktu. Kendimi sorumlu hissettim. Büyük bir sürprizle karşılaşmadım ve bununla ilgilenmedim. Günlük problemleri çözmeye çalışıyorum.
 
BEŞİKTAŞ BAŞKANLIĞI DENİLDİĞİNDE AKLINIZA GELEN İLK 3 ŞEY NEDİR?
 
İtibar, ışık ve umut. Beşiktaş başkanının umutlu olması lazım. Siyah-beyaz benim yaşam biçimim.
 
KARTAL YİĞİT: SİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATAN BİR ŞEY OLDU MU? BORÇ BEKLENENDEN DE YÜKSEK. BEŞİKTAŞ’IN KURTULUŞ REÇETESİ SİZDE Mİ SAKLI?
 
Bazı şeyler var ki tamir edilebilir. Mesela takım düzelebilir. Kalıcı şeyleri düzeltemeyiz. İlk günden beri Fulya’ya üzülüyorum. Artık yapabileceğimiz bir şey yok. Fulya konusunda mutlu değilim. Müteahhit de mutlu değil, kiracılar da mutlu değil. Borçlarla alakalı yorum yapamam. İnceleme yapılıyor. Beşiktaş başkanlığı makamı mazeret değil, çözüm üretme yeridir. Kaybettiğimizde değil, vazgeçtiğimizde yeniliriz.
 
HAKAN GÜNDOĞAR: İNÖNÜ STADYUMU YIKILACAK MI? YENİ STAT YERİNDE Mİ YAPILACAK, ADI NE OLACAK?
 
Başka bir yerde yapılmayacak. 40 sene daha kullanım hakkı bizde. Stadı yenileyeceğiz. Burayı rahatsız edecek bir stat yapmayız. Buraya yakışacak güzel bir stadyum yapacağız. İsim konusunda karar vermek için henüz erken. Şeref bey bizim için önemli ama İsmet İnönü de önemli.
 
ATAKAN KURT: FUTBOL TAKIMININ BAŞARILI OLABİLMESİ İÇİN, ZİRVEYE OYNAMASI İÇİN KAÇ SENEYE İHTİYACI VAR?
 
Her şeyden evvel şansa ihtiyacımız var. 4-5 sene için planlar yapacağız. 45 gün içinde arama-tarama ekibi oluşturmamız imkansız; riskler alacağız. Her attığımız adımın arkasında olacağız ama minimum 2 seneye ihtiyacımız var.
 
STAT PROJESİ ÇARŞIYA GÖRE Mİ ŞEKİLLENECEK?
 
Çarşı inanılmaz bir renk ama bir gruba yönelik hareket edemem. Biz, Beşiktaş’ın menfaatleri için hareket ederiz. Bu stadın bizi 66 yıl daha götürmesi lazım. 
 
TEMEL YİRMİBEŞOĞLU: 4000 ÜZERİ OY ALDINIZ. BUNUN KARŞILIĞINDA NE VERECEKSİNİZ? FEDA PROJESİNİN DEVAMI GELECEK Mİ?
 
Feda, Şeref beyin ölmeden önceki son lafıydı ve devamı gelecek. 5’in üzerinde projemiz var 1 tanesi de bununla ilgilidir.
 
Öncelikle, Beşiktaş’ı gelir ve giderleriyle yönetilen, düzgün yürütülen bir dünya kulübü haline getireceğiz. Transferden ziyade kendimiz oyuncu yetiştirmeye çalışacağız, şeffaf olacağız. Rakiplerimizden farklı olup centilmen olacağız. Çok konuşmadan icraat yapacağız. Kombine kartta büyük satış bekliyorum. Rakiplerimiz 3 katı stat geliri ile oynuyorlar. Haksız rekabet bu. Aynı seviyeye gelmemiz lazım. Dakika kaybetmeye zamanımız yok. Hızlıca yıkıp 2 sene içinde yapacağız. Taraftar kart projesine inanıyorum. 1 veya 2 kişiye takımımızla kampa gitmek gibi ödüller verilecek. 100 bin üyeye çıkmaya çalışacağız. Kartal Yuvası ürünlerini geliştireceğiz.
 
ERDAL CÖMERT: 1947 YILINDA KURULAN STADIMIZDA MAÇLAR DA DAHİL OLMAK ÜZERE 1270 ORGANİZASYON YAPILDI. GELİRE ÇEVİRECEK BİR ORGANİZASYONUNUZ VAR MI?
 
Stadın izninin olması lazım. Sadece mimari değil her şekilde olmalı. Şehir içi stadı çok yok dünyada. Biz şu anda geliştirme dönemindeyiz, 15 gün içinde vereceğiz. Alman ve Hollandalı şirketlerle görüşmeler yaptık. Maalesef ben de dahil olmak üzere çok konuşuyoruz. Proje yapıldıktan sonra konuşmamız lazım. Sayı üzerinde çalışıyoruz 37-40 bin arası olacak. UEFA finali için 42 bin kişilik kapasite şart; onu zorluyoruz. Nerede oynayacağımız daha netleşmedi. Biz Beşiktaşız, her yerde oynarız, oynadığımız her yere de seyirci gelir.
 
ERTUĞRUL GÜNAY SÜREKLİ AÇIKLAMA YAPIYOR. HERŞEY İZİN VERİLİYOR AMA BUNA VERİLMİYOR.
 
Bakanın fikridir, saygı duymak lazım. Her insanın olduğu gibi hayal de olsa fikirleri vardır. Biz de kendi dilimiz döndüğünce anlatıyoruz.
 
SERDAR SARIDAĞ: İSİM HAKKINDAN NE KADAR BEKLİYORSUNUZ?
 
Galatasaray 5 milyon dolar aldı, bunun yanında göğüs reklamı ile 10 milyon dolarlık seviyemiz olması lazım. O çalışmalara henüz girmedik, öncelik izinde.
 
En çok zaman harcadığım şeylerden birisi sosyal bütünleşmeye uğraşıyorum. Beşiktaş Jimnastik Kulübü babamın malı değil. Kimsenin malı değil. Emanet aldık ve de bırakacağız. Beşiktaş’a yardım yapsınlar diye değil. Taraftar onları seviyor. Bu önemli isimlerin camiamızın içinde olması çok önemli. Geçmişte de borç büyüktü şimdi de büyük. Beşiktaş’ta 8 yıldır hep gerileme var.
 
FATİH DOĞAN: EKONOMİK SIKINTILAR BÜYÜK. HAZİRAN AYINA KADAR 67 MİLYON DOLAR ÖDEMESİ LAZIM. PERSONEL MAAŞ ALAMIYOR. 1 MAYIS'TA BJK BAŞKANI MAHKEMEYE ÇIKTI. UEFA KUPASI’NA DEVAM EDEBİLECEK Mİ?
 
Yalan üzerine çok haber yazılıyor. Direkt sorun cevaplayım; ekonomik tablo ortada. Güzel olsaydı ben burada olmazdım. Çok adaylı bir seçim olurdu. Şartlar böyle olduğu için ben buradayım. Borçlarımız çok. Biz artık ödeyemeyeceğimiz şeyi harcamayacağız. Biz yüksek sözleşmelerin altından kalkamıyoruz. Oyuncular ya indirim yapacak ya da ayrılacaklar. Ödeyemiyoruz çünkü. Ben çok zengin değilim ama bütün fedakarlıkları yapıyorum. Yapamayacağımız şeye söz vermeyeceğiz. Sisteme uymayan kim olursa olsun gidecek. Türk ya da yabancı fark etmez. Sisteme uyacağız, şartlarımız bu. Hep para konuşuyoruz. Yapamayacağımız sözü vermem. Beşiktaş ağlama duvarı değildir, çözüm bulacağız. Borçlarımızı ödemeye devam ediyoruz. İpotek istiyorlar. Yalan! Biz 10 Haziran’daki gündemi açıkladık orada da öyle bir madde yok. Korktuğum için değil olsa isterim ama öyle bir durum yok! Demirören bize destek oluyormuş. Keşke olsa. Hani nerde? Demirören’le ona olan borçla alakalı hiç konuşmadım. Borcunu para olduğu zaman alabilirsin. Ağustos ayında konuşulacak konu o.
 
TEMEL YİRMİBEŞOĞLU: FERRARİ İLE PROBLEM VAR. 5 MİLYON EUROLUK PARA VAR. NASIL ÇÖZECEKSİNİZ?
 
O davayı bizzat ben takip ediyorum. Hepsini biliyorum. Beşiktaş hukuksal olarak o davada haklı. Bütün mahkemelik olmuş kişilerle anlaşmaya hazırız. Kimsenin hakkını yemeyiz. Kimseye de hakkımızı yedirmeyiz. Biz aldanan olmayız kimseyi de aldatmayız. Duruşumuz bu.
 
HAKAN GÜNDOĞAR: BJK TV DAHA ŞEFFAF OLAMAZ MI? CANLI YAYINLAR NE ZAMAN OLACAK?
 
Ben her şeyi dibine kadar incelerim. Gerçeklere baktığımız zaman şu gün şu kanalda yayın yapmak zor, kaç aydır maaş alamıyorlar. Bu süreçleri atlatacağız. Yeniden kanalı yapacağız. Gerçek bir televizyon kanalı yapacağız. Ben tatlı cadı değilim. Yapabildiklerim belli. Zamana ihtiyacım var. Ya kapatalım ya da doğru dürüst hale getirelim.
 
KARTAL YİĞİT: OLAĞANÜSTÜ KONGRE RİSKLİDİR.
 
Beşiktaşlı olan insan destek olur. Destek olacaklarına, 5-6 ay sonra giderler yerine biz geliriz diyenler Beşiktaşlı değildir. Hiç kimseden korkum yok; kimseye taviz vermedim, vermiyorum da. Kurumsal hafızaya ihtiyacım var. Bu hale geldiyse emekçilerle geldi. Ben de onlarla devam ediyorum.
 
İSMAİL ER: BAŞKENTTEYDİNİZ GEÇEN HAFTA. HERKESİN NUMARASI VARDI KILIÇDAROĞLU’NUN NUMARASI YOKTU. NEDEN?
 
Kılıçdaroğlu, Fenerbahçeli olsa da ziyaret ettik. Beşiktaş siyaset üstü bir kurumdur. Kılıçdaroğlu’nun soyadı uzun, o yüzden sığmıyor. Bir insanın soyadı kısaltılmaz, olmaz öyle şey dedik. Ya numara ya soy isim sığmıyordu. İsim olsun ama numara olmasın dedik. İşimiz asla siyaset değil.
 
ATAKAN KURT: BEŞİKTAŞ’IN MENFAATİ DURUMUNDA HERKES SATILABİLİR DİYORSUNUZ. FERNANDES İÇİN FENERBAHÇE VE GALATASARAY İSİMLERİ GEÇİYOR. BU KULÜPLERE SATAR MISINIZ?
 
Beşiktaş’ın menfaatine göre hareket ederim. Fernandes önemli bir oyuncu ama Beşiktaş’ın menfaati olursa ve oyuncu gitmek isterse gereğini yaparım. Yurtiçinden teklif gelmedi, yurtdışı beni tatmin etmedi. Gelirse veririm.
 
SERDAR SARIDAĞ: ALTYAPI ÖNEMLİ DEDİNİZ. KAPANMASI KONUSUNDAKİ HABERLER İÇİN NE DERSİNİZ?
 
Kesinlikle yalan. Altyapı benim için çok önemli. U-16 takımını kapatacağız haberleri yalan. Önemli olan altyapıdaki oyuncuları A takıma katabilmek, olmuyor ise diğer takımlara satmak.
 
FATİH DOĞAN: A TAKIMDA FUTBOL KOMİTESİ KURULDU. ALTINSAY KOMİTEYE DIŞARIDAN DAHİL OLDU. PROFESYONEL OLACAK MI? TAYFUR HAVUTÇU İLE DEVAM EDİLECEK Mİ?
 
Tayfur Havutçu çok müthiş bir insan. Hiçbir beklentisi olmadan her şeyi yaptı. Bazı konularda fikirlerim var. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla paylaşmadan size anlatmam onlara saygısızlık olur. Beşiktaş ile ilgili, futbolla alakalı 4-5 senelik planlarımız var. Krediye ihtiyacımız var. Yeni yönetim, genç takım… Her olasılığı incelemek hakkımız. Yerli, yabancı fark etmez. Tayfur Havutçu ile ilgili düşüncelerim pozitif ama tartışacağız. Altınsay’la çalışmak istedim; tedirginlikleri vardı olmadı. Profesyonel olarak çalışmak istedim. Ama o istemedi ekonomik olarak maaş alıyor demesinler diye istemedi. Çıkan dedikodular onu haklı çıkardı.
 
KARTAL YİĞİT: HOCA İÇİN GEÇ KALINMADI MI?
 
Yurt içi, yurt dışı görüşmeler yapıyoruz. Kendi içimizdeki oyuncularla da konuşuyoruz. 15 güne hocamız belli olur.
 
HAKAN GÜNDOĞAR: TAYFUR HOCA İLE YAPILAN GÖRÜŞMEDE HALA DEVAM ETTİĞİNİ SÖYLEDİ. BAZI YÖNETİCİLER AÇIKLAMA YAPTI DİĞER HOCALAR İLE GÖRÜŞÜYORUZ DEDİ DOĞRU MU?
 
Elbette hata yapabiliriz. Genç bir ekibiz daha önce yirmi kişiden beşi yöneticilik yaptı. Art niyetsiz hatalar bunlar. Beşiktaş’ta kararların yönetim kurulu tarafından konuşulması lazım. Bazı şeylerin söylenmemesi lazım. Suçlu aramıyorum. Hata yapılsa bile art niyetli olunmaması lazım.
 
ERDAL CÖMERT: KULÜBÜN DURUMUNU BİLEREK GELDİNİZ. CARLOS’LA 7 HAFTA DAHA DEVAM EDİLEMEZ MİYDİ?
 
Projelerimiz var olmasa bu kadar rahat olamazdım. Kendime ve arkadaşlarıma çok güveniyorum ama gerçekleşmeden konuşmayacağım. Halka açık bir şirketiz, söylediklerimi yapamazsam halka açık olduğumuz için suç teşkil ediyor. Carlos’la konuştuk iyi bir insan fakat sahipsiz bırakıldığını, oyuncu üzerindeki etkisini kaybettiğini gördük. O takımı kendisinin hazırlamadığını ifade ettik. Sen oluşturmadıysan oluşturan gelsin dedik, Tayfur hocayı getirdik. Hocamız inanılmaz bir iş başardı. Oynamayan oyuncularımızı oynattı. Son maçlarda takım oyunu oynamaya başladık. Çalışacağım hoca ile 4 yıl çalışmak istiyorum. Boluspor’a elenmeseydik Carlos’la devam ederdim.
 
ATAKAN KURT: BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ OLARAK KREDİYE İHTİYACIMIZ VAR DEDİNİZ? TAYFUR HOCANIN BUNA İHTİYACI YOK MU?
 
Var tabii ki. Bazı makamlar antipatik makamlardır. Ben ve arkadaşlarım bir konu hakkında karar vermeden önce araştırma yapmak zorundayız. Kimin üzerinde karar verirsek onun arkasında duracağımız hoca ile çalışacağız.
 
TEMEL YİRMİBEŞOĞLU: ÖNÜMÜZDEKİ YILIN TABAN VE TAVAN FİYATLARI NELERDİR?
 
Keşke Trabzonspor maçında Fernandes oynasaydı da bende aynı şeyleri düşünseydim. Taraftar arka tarafı görmüyor. Ben her tarafı görmek zorundayım. Bütçemiz var fakat alt ve üst taban diye konuşmak istemiyorum çünkü konuşmalarım devam ediyor. Bütçeye göre hareket etmek istiyorum. İcraatlarımız bitince çıkıp anlatacağım. Bazı şeyler gün itibarı ile bile değişebilir. Mahcup olmak istemiyorum
 
SERDAR SARIDAĞ: YENİ DÖNEMDE HAVA ALANI KARŞILAŞMALARI OLACAK MI? SPONSOR DESTEKLİ TRANSFER OLACAK MI?
 
Konuşuyoruz, bütçemiz üzerinde olursa sponsor bulursak bu şekilde yapacağız. Ben havaalanı transferlerindense saha içinde aranan oyuncular almak istiyorum. Beşiktaş’ın futbolculara 63 milyon dolar borcu var. Geçen seneden kalan borcu da var. Brezilya'daki eski futbolcumuz Bobo’dan bile kağıt aldım. Borcu da var takımın, transfer de yapacaksın ama nasıl? Bunlar acı ama gerçek. Bunun sonucundaki algılama küçülmekse bilemem. Bu şekilde devam edemem.
 
HAKAN GÜNDOĞAR: BOBO LİSTEDE VAR MI? BİLİC İLE HİÇ GÖRÜŞÜLDÜ MÜ?
 
Bilic ile görüşülmedi. Gelmek istediğini biliyordum. Fakat dezavantajı hep milli takım çalıştırmış olmasıydı. Bir temasımız olmadı. Bobo tranfer gündemizde var mı ben bilmiyorum ama tahmin etmiyorum
 
FATİH DOĞAN: İBRAHİM ÜZÜLMEZ GÖNDERİLDİ. 1 TRİLYON BORCU VAR MAHKEMEYE VERDİ Mİ?
 
İbrahim Üzülmez simge oyuncumuz. Çok da severim. Benim olduğum dönemde transfer edildi. Parasını hak etmiş bir oyuncu. Beşiktaş içerisinde görev alması şart değil ama ona her türlü desteği vermek benim görevim.
 
İSMAİL ER: ALTYAPIDAN YILDIZ GELECEK Mİ?
 
Gelecek. Bucasporlu Salih ilgilendiğimiz oyuncularımızdan biri. Rizespor’daki oyuncularımızı geri getireceğiz.
 
SERDAR SARIDAĞ: HAKEM HATALARI İÇİN NE DİYECEKSİNİZ? HAKEM DANIŞMANI ALACAK MISINIZ?
 
Evet alacağız; sadece A takım için değil, alt yapı oyuncularımız için de alacağız. Taraftara da çok kızgınım Galatasaray maçındaki olaylar için. Beşiktaş’a zarar verilmesini kabullenemiyorum. Mali sıkıntılar varken 2 kere sahamız kapatıldı. Kimse taraftar üzerinden popülarite beklemesin, hiç memnun değilim. Elimde olsa bunları stada sokmam. Hakem hatalarından sonra demeç verecek bir kişi değil kendi oyuncularımızı eğitecek bir kişi lazım. Genç bir takım kurmak istiyoruz. Gençler hata yaparlar.
 
FATİH DOĞAN: 25 MAYIS’DA YEMEK VAR. BU BİRLEŞTİRME ADINA ÖNEMLİ BİR HAMLE. NEYİ AMAÇLIYORSUNUZ? SERT ÇIKIŞ KIRGINLIKLARA NEDEN OLABİLİR Mİ?
 
Vuranlara sağdan vurdun bir de soldan vur demem. Beşiktaş’a kendi hırsları yüzünden zarar verenlerin de karşısında olacağım. Ben tenkitlere açık bir insanım. Hepinizi eski tanıyorum. Sorularınıza da asla karışmam. 8 sene neler çektik biz biliriz. Ben Beşiktaş’a zarar verecek bir durumda bulunmadım. Benim makamım değil burası, herkesin makamı. Hep beraber sahip çıkalım diyorum. Kulübün esas sahibi görev yapmış yöneticilerdir. Beni sevmeseniz de Beşiktaş’a sahip çıkın.
 
BELİRLİ GRUPLARA BİLET VERECEK MİSİN?
 
Bilet vermedim, vermem. Puan verseler yine vermem.
 
HAKAN GÜNDOĞAR: TARAFTARIN TEPKİSİ PATLAMA NOKTASI MIYDI?
 
Beşiktaş’ın hakkını korumak bizim işimiz, taraftarın değil. Bırakın onu biz yapalım. Beşiktaş’a zarar vermek taraftarın işi değil. Biz zarar verirsek biz de gideriz. Ben de taraftardım ben de sabah 5’de bilet kuyruğuna girdim.
 
TEMEL YİRMİBEŞOĞLU: BEŞİKTAŞ FORMASININ ÖNÜNE ARKASINA FORMA ALMANIZ MÜMKÜN MÜ? 3 TEMMUZ ŞİKE OLAYLARI HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
 
Uzlaştırıcı birleştirici ve özgün olmak zorundayız. Kutuplaşmak spora zarar veriyor. Elimden gelen tüm desteği vereceğiz. Çok kutuplaştık bunu yapmamamız lazım.
 
KARTAL YİĞİT: ALTYAPIYA NEDEN TEK KİŞİYİ ATAMADINIZ?
 
Ben buna inanmıyorum. Belli bir süre sonra futbol şubesinin bile lav olmasını istiyorum. Kulübü çalışanların götürmesine inanıyorum. Sportif direktör modeli var kafamda. Tamer Kıran kimlerle çalışacağına kendisi karar verecek.
 
FATİH DOĞAN: HALA ASGARİ ÜCRET ALANLAR ZAM ALMAYANLAR VAR. PERSONEL İÇİN NELER SÖYLEYECEKSİNİZ? GÖKHAN SARI MAHKEMELİK OLMUŞTU ŞİMDİ GÖREVE GELDİ?
 
İnsanların arkasından dedikodu yapacağınıza yüz yüze konuşalım. Gökhan Sarı çok bilgili, çok zeki, çok becerikli, beraber çok rahat çalıştığım bir arkadaş. İletişimde mizacı sert, olumsuz yönü bu. Müthiş hızlı hareket edebiliyorum onunla. Beşiktaş’ta önemli icraatlar yapıyor.
 
İSMAİL ER: LEVENT ÇİFTER KONUSUNDA DA SPEKÜLASYON VAR?
 
Levent Çifter çok zekidir. Levent bey kongre ile alakalı çok tenkit edilir. Ben yöneticilerimi camia içindeki olaylara sokmadım. Levent bey herkesi tanır ve herkesle iletişim içine girilmesi lazım; şu an Levent Çifter bu işi yapıyor. Çünkü herkesi tanıyor. Genel sekreterliğin bir kısmını o yapıyor. Eğer kongrecilik yaparsa kulüpten uzaklaşır ama bu şekilde işini iyi yaparsa burada devam eder.
 
HAKAN GÜNDOĞAR: EN GÜZEL HEDİYE BASKETTEN GELDİ. SİZ DE ORADAYDINIZ. ÖNÜMÜZDEKİ SENE MİLANGAZ’LA DEVAM EDİLECEK Mİ? SİVOK’LA SÖZLEŞME YENİLEYECEK MİSİNİZ?
 
Efes bir içki markası. Bir içkinin bir kulübe sponsor olabilse olur ama kanunen mümkün değil. Şirketin ismi Anadolu Efes. Tuncay Özilhan ile şahsi dostluğum var. Çok da iyi Beşiktaşlı olduğunu söylüyorum. Onlar gibi insanlar başkan da olsunlar. Tuncay beyin birçok şirketi var; ben isterim ki bize sponsor olsun. Milangaz çok başarılı, Şeref bey de çok iyi bir insan ve ilişkilerimiz çok güzel. Hiç kapris yapmadan çalışmaya devam ediyor. Milangaz’ın payı büyük. Seyahatler de dahil olmak üzere basketçilerimizin alacaklarını Erdoğan Demirören ödüyor. Sponsorluk için ilk hak Milangaz’ındır. Eğer almazlar ise başkaları ile görüşme yapmam lazım. Ben Beşiktaş başkanıyım, önlemimi almam lazım.
 
Sivok’u beğeniyorum sözleşme yapılmasını istiyorum. Bizim bütçelerimiz var. Elimizden geleni yaparız Sivok için. Kalmazsa da kimler geldi kimler geçti deriz. Çok da önemli değil.
 
FATİH DOĞAN: FENERBAHÇE-GALATASARAY MAÇINDAKİ OLAYLARI GÖRDÜNÜZ. FUTBOL PARANIN ESİRİ OLMUŞ. TÜRK FUTBOLUNU NASIL GÖRÜYORSUNUZ?
 
Kısır döngüler hoşuma gitmiyor. Doğru yolda ilerlemiyoruz. Bir sonuç da çıkmıyor. En kısa zamanda 3 büyük kulüp bir araya gelelim istiyorum. Belki ikisini ziyaret ederiz. Birlik beraberlik olsun istiyoruz. Beşiktaş öncü olsun istiyorum. İki camia ile çok iyi şahsi ilişkilerim vardır. Bunları kullanarak öncü olmak istiyoruz. Spor kanununun da değişmesi lazım.