HABERLER

17.05.2012

BASKETBOL

Galatasaray MP:72 Beşiktaş Milangaz:81

Beşiktaş Milangaz, Galatasaray Medical Park'ı 81-72 yenerek play-off yarı final serisinde durumu 1-1 yaptı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Hawkins, Arroyo, Ersin, Zoran Erceg ve Mehmet Yağmur beşi ile başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk sayısını Zoran Erceg’le buldu. Mehmet Yağmur ve Arroyo ile hücumda rakibini zorlamaya çalışan siyah-beyazlılarımız, pota altından istediği verimi alamayınca skor üstünlüğünü bir türlü ele geçiremedi. Takımımızın dışarıda ve pota altında bıraktığı boşlukları iyi değerlendiren Galatasaray MP, ilk çeyreği 21-17 önde bitirdi.
 
İkinci çeyreğe Serhat’ın üçlüğüyle başlayan ekibimiz, ilk bölüme oranla sert bir savunma yapmayı tercih etti. Kemp’in oyuna dahil olmasıyla hücumda hareketliliğini arttıran siyah-beyazlılarımız, Arroyo’nun asisti ve Serhat’ın basketiyle öne geçti. 28-28 eşiklikle girilen son 5 dakikada 4 sayı öne geçen takımımız, bu üstünlüğünü kalan dakikalara yansıtamayınca sarı-kırmızılı ekip soyunma odasına 40-39 galip girdi.



İkinci yarıya hızlı başlayan ekibimiz; Hawkins, Erceg ve Serhat’ın basketleriyle 9-0’lık bir seri yakalayan ekibimiz, skoru 49-40 yaptı. Son 5 dakikaya girilirken farkı 10 sayıya kadar yükselten takımımız, son dakikalara doğru savunma hataları yapınca sarı-kırmızılı rakibimiz farkı eritti ancak mücadelenin bu bölümü 58-53 üstünlüğümüzle sona erdi.
 
Final periyotunun karşılıklı basketlerle geçen ilk 5 dakikasının ardından savunmada rakibini durdurmayı başaran siyah-beyazlılarımız, Erceg ve Hawkins’in peş peşe gelen sayılarıyla farkı tekrar 10 sayıya yükseltti (68-58). Kalan dakikalarda üstünlüğünü yitirmeyen ekibimiz, mücadeleyi 81-72 kazandı. 
Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu 24 sayıyla yıldızlaşan Hawkins olurken, Zoran Erceg 21 sayıyla oynadı.