HABERLER

14.05.2012

BASKETBOL

'Zor Bir Seri Başlıyor'

Başantrenörümüz Ergin Ataman, play-off yarı finalinde zor bir serinin başlayacağını söyledi.

Beko Basketbol Ligi play-off yarı finalinde Galatasaray Medical Park ile karşılaşacak olan Beşiktaş Milangaz Takımımız’ın Başantrenörü Ergin Ataman, Abdi İpekçi Spor Salonu’na kazanmak için gideceklerini söyledi. Zor bir serinin başladığını ifade eden deneyimli antrenör, “Rakibimiz bu sezon Beko Basketbol Ligi’ni lider bitirdi. Biz de gerek Türkiye Kupası’nda gerek Avrupa Kupası’nda başarılı bir performans göstererek iki kupa ile buraya kadar geldik. Şimdi üçüncü kupa için bu engeli aşmak zorundayız. Çok zor bir seri olacağı kesin. Galatasaray takımı ligin en iyi basketbol oynayan takımlarından birisi. Ama biz de aynı şekilde iyi basketbol oynuyoruz ve mücadele ediyoruz” dedi.

Deplasmanda oynanacak ilk iki karşılaşmayı avantaja çevirmek istediklerini söyleyen Ataman, “Derbilerde saha avantajı olabilir ama özgüvenimiz yerinde. Son deplasman galibiyetimizi Fenerbahçe Ülker karşısında aldık. Kazanmak için gideceğiz, oynayacağımız bu iki maçtan galibiyetle ayrılarak avantaj sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
 
İç sahada oynayacağımız karşılaşmaların Sinan Erdem Spor Salonu’na alınmasıyla ilgili olarak da konuşan başarılı antrenör, “Taraftarlarımızın bu seride bizi yalnız bırakmak istemeyeceklerini biliyorum. Milangaz Arena’nın bu yoğunluğu karşılayamayacağını düşünerek içerideki karşılaşmaları Sinan Erdem’de oynamaya karar verdik. Bu salonda oynadığımız önceki maçlarda taraftarlarımız inanılmaz bir atmosfer oluşturmuşlardı” ifadelerini kullandı.