HABERLER

09.05.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz Yarı Finalde

Beşiktaş Milangaz, Fenerbahçe Ülker'i 77-74 yenerek play-off'ta yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe Ülker Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Hawkins, Arroyo, Serhat, Mensah-Bonsu, Barış beşi ile başladı.
 
Mensah-Bonsu ve Hawkins ile hücumda etkili olan takımımız, ilk 3 dakikayı 7-4 üstünlükle geçti. Savunmada rakibini durdurmayı başaran siyah-beyazlılarımız, Serhat ve Arroyo ile hücumda da etkili olunca 1. çeyreğin son 2 dakikasına 20-13 önde girdi. Çeyreğin son hücumlarında rakibinin sert savunmasını geçmekte zorlanan ekibimiz, ilk bölümü 21-20 önde kapatmasını bildi.
 
Siyah-beyazlılarımız, 2. çeyreğe Zoran Erceg’in 3 sayılık basketi ile hızlı giriş yaptı. Rakibinin etkili hücumlarına karşı savunma direnci kırılan siyah-beyazlılarımız, sayı bulmakta zorlanınca rakibimiz oyunu lehine çevirmeyi başardı. Fenerbahçe Ülker’in dış atışlar ve pota altından bulduğu sayılarla takımımız, ilk yarının son 5 dakikasına 30-26 geride girdi.  Ergin Ataman’ın aldığı moladan sonra toparlanan siyah-beyazlılarımız, ilk yarının bitimine 3 dakika kala 33-32 öne geçmeyi başardı. Son 2 dakikada hücum etkinliklerini yitiren ekibimiz, ilk yarıyı 43-36 geride bitirdi.


Ekibimiz, karşılaşmanın 2. yarısına Arroyo, Serhat, Mensah-Bonsu, Barış ve Hawkins beşi ile çıktı.

Karşılaşmanın 2. yarısı karşılıklı 3 sayılık basketlerle başladı. Hücumda etkili olmaya çalışan siyah-beyazlılarımız, Mensah-Bonsu ve Barış Hersek ile bulduğu basketlerle farkı eritti. Ekibimiz, 3. çeyreğin son 4 dakikasına 49-45 geride girdi. Rakibinin hücumlarını savuşturmayı başaran siyah-beyazlılarımız, pota altında etkinliğini arttırdı ve farkı çeyreğin bitimine 2 dakika kala 1 sayıya indirdi (51-50). Hawkins savunmada kaptığı topu sayıya çevirerek siyah-beyazlılarımızı 3. çeyreğin bitimine 47 saniye kala 53-52 öne geçirdi. Takımımız, üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar devam ettirdi ve bu bölümü 54-52 üstünlükle tamamladı.

Karşılıklı basketlerle devam eden karşılaşmanın 4. çeyreğinde ekibimiz son 5.41 dakikaya 65-62 önde girdi. Savunmada etkili oynayarak rakibinin hücumlardan boş dönmesini sağlayan siyah-beyazlılarımız, normal sürenin son 4 dakikasına 70-67 üstünlükle girdi. Savunma direncini kaybetmeyen takımımız, maç sonuna kadar üstünlüğünü sürdürdü ve mücadeleyi 77-74 kazanarak yarı finale adını yazdırdı.

Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu 21 sayı ile Hawkins olurken, Serhat 17 sayı, Arroyo 12 sayı ile oynadı.