HABERLER

06.05.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:96 Fenerbahçe Ülker:94

Beşiktaş Milangaz Takımımız, play-off çeyrek final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker'i 96-94 yendi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşma öncesi EuroChallenge Kupası Şampiyonu Takımımız, kupa ile taraftarlarımızın önünde tur attı.
 
Ekibimiz, karşılaşmaya Mensah-Bonsu, Hawkins, Arroyo, Barış ve Serhat beşi ile başladı.
 
Karşılaşmanın ilk sayısını Mensah-Bonsu ile faul atışından kazanan siyah-beyazlılarımız, hemen ardından Arroyo’nun 3 sayılık basketi ile iyi bir başlangıç yaptı. Başabaş mücadelenin sergilendiği ilk çeyrekte ekibimiz bir ara geriye düşmesine rağmen farkın açılmasını engelledi ve Mensah-Bonsu ile pota altından sayı üretmeye devam etti. Barış Hersek’in de skora katkı sağlamasıyla rakibini yakalayan Beşiktaş Milangaz, öne geçme fırsatlarını değerlendiremedi ve bu bölüm 25-25 eşitlikle sonuçlandı.
 
Zoran Erceg’in basketi ile 2. çeyreğe başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk dakikalarda yaptığı etkili savunma ile Fenerbahçe Ülker’i hücumda durdurmayı başardı. Taraftarının desteğini de arkasına alan siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son 5 dakikasına 36-31 önde girdi. Zoran Erceg ile sayılar bulmaya devam eden siyah-beyazlılarımız, Arroyo ve Mehmet Yağmur’un oyunu iyi yönlendirmesiyle üstünlüğünü devam ettirdi. Zoran Erceg, ilk yarının bitimine 2 dakika kala bulduğu 3 sayılık basketle skoru 42-38’e getirdi ancak kalan dakikalarda etkili savunma yapan Fenerbahçe Ülker, peş peşe bulduğu sayılarla devreyi 45-42 galip bitirdi.

2. yarıya etkili başlayan ekibimiz, çekişmeli geçen bölümde rakibini yakaladı. Karşılıklı basketlerle devam eden mücadelede Mensah-Bonsu’nun basketiyle çeyreğin bitimine 3.30 dakika kala 55-54 öne geçen takımımız, üstünlüğünü devam ettirse de son bölümlerde istediği hücumları yapamadı ve Fenerbahçe Ülker 3. periyotu 60-59 galip bitirdi.
 
4. çeyreğe istediği gibi başlayamayan ekibimiz, ilk 3 dakika sayı bulamadı. Mücadelenin üst düzey olduğu son çeyrekte iki ekip de skor üretmekte zorlandı. Bu bölümde ilk sayılarını ekibimiz, Hawkins’in basketi ile kazandı. Son 4 dakika oynanırken Hawkins’in serbest atışlardan bulduğu sayılarla durumu eşitleyen (65-65) takımımız, üst üste pas hataları da yapınca sarı-lacivertlilerin öne geçmesini engelleyemedi. Son 1 dakikaya 76-69 geride giren siyah-beyazlılarımız, bitime 3 saniye kala Arroyo’nun üçlüğüyle skoru eşitledi ve normal süre 81-81 sona erdi.
 
Uzatma bölümüne siyah-beyazlılarımız, Arroyo’nun faul atışlarından bulduğu sayılar ile başladı. Taraftarlarımızın muhteşem desteğini arkasına alan ekibimiz, daha etkili bir görüntü sergiledi. Uzatma bölümünün bitimine 3 dakika kala Kartal Özmızrak’ın 3 sayılık basketi ile siyah-beyazlılarımız, 90-89 öne geçti. Mensah-Bonsu’nun faul atışlarından bulduğu basketlerle uzatma bölümünün son 24 saniyesine 94-92 önde giren Beşiktaş Milangaz, Arroyo’nun son saniyede bulduğu üçlükle karşılaşmadan 96-94 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.
 
Derbide ekibimizden en skorer oyuncular 24’er sayı bulan Mensah-Bonsu ve Hawkins olurken Arroyo 20 sayı ile oynadı.