HABERLER

04.05.2012

FUTBOL

Beşiktaş:1 Fenerbahçe:0

Futbol Takımımız, Süper Final’in 4. haftasında Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup etti.

Mücadelenin ilk tehlikeli atağı sarı-lacivertlilerden geldi. 2. dakikada Mehmet Topuz’un ortaladığı topa ön direkte Alex, arka direkte Semih dokunamadı ve top dışarı çıktı. Kısa paslarla hızlı hücumlar düzenleyen Fenerbahçe, Stoch’un kullandığı sol kanattan yaptığı bindirmelerle pozisyon üretmeye çalıştı. Orta sahada oyunun hakimi olan ve savunmanın arkasına adam kaçırarak gol arayan rakibimiz, savunmadaki dikkatli oyunuyla siyah-beyazlılarımızın pozisyon bulmasına izin vermedi. Fernandes’le mutlak bir fırsattan yararlanamayan takımımız, ilk yarının son dakikasında Quaresma’nın ortası ve Almeida’nın kafa vuruşuyla soyunma odasına 1-0 galip gitti.
 
İkinci yarıya beraberlik için başlayan ve ön tarafta daha kalabalık olmaya çalışan Fenerbahçe savunmada büyük boşluklar bıraktı. Hızlı çıkışlarla sarı-lacivertlilerin bu zaafını değerlendirmeye çalışan ekibimiz, Veli ve Almeida’yla net pozisyonlar bulsa da sarı-lacivertli kaleci Volkan oluşan pozisyonlarda kalesini gole kapattı. Fenerbahçe’nin savunmada oluşturduğu boşlukları hızlı hücumlarla değerlendirmek için Almeida-Holosko değişikliği yapan takımımız, birçok pozisyondan yararlanamadı ve mücadele 1-0 üstünlüğümüzle sona erdi.
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
Stat: Fiyapı İnönü Stadı
 
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Kemal Yılmaz, Yunus Yıldırım (4. Hakem)
 
Beşiktaş: Cenk, İsmail, Fernandes (Dk. 86 Aurelio), İbrahim Toraman, Quaresma, Veli, Almeida (Dk. 73 Holosko), Hilbert, Simao (Dk. 62 Ekrem Dağ), Ernst, Egemen
 
Yedekler: Umut, M. Pektemek, Aurelio, Ekrem Dağ, Ersan, Holosko, Edu
 
Teknik Direktör: Tayfur Havutçu
 
Fenerbahçe: Volkan, Ziegler, Yobo, Bekir, Gökhan (Dk. 61 Özer), Stoch (Dk. 80 Bienvenü), Selçuk (Dk. 61 Emre), Baroni, Mehmet Topuz, Alex, Semih
 
Yedekler: Mert, Bienvenü, Serdar, Özer, Caner, Emre, Orhan
 
Teknik Direktör: Aykut Kocaman
 
Goller: Almeida (Dk. 45)

Sarı Kartlar:
Yobo (Dk. 47), Egemen (Dk. 49), Veli (Dk. 68)

1. DEVRE

 
12. dakikada Veli’nin ceza sahası dışından gönderdiği şut Volkan’da kaldı.
 
13. dakikada Stoch’un şutu Veli’nin sırtına çarpıp kornere gitti.
 
29. dakikada savunmanın arkasına gönderilen topa Semih hareketlendi ama Cenk kalesini terk ederek mutlak bir pozisyonu önledi.
 
33. dakikada Fernandes çaprazdan ceza sahasına girdi ancak istediği gibi vuramadı.
 
35. dakikada Semih sağdan çizgiye inerek ceza sahasındaki Alex’e gönderdi, Brezilyalı oyuncunun vuruşu Cenk’te kaldı.
 
45. dakikada Hilbert’in taç atışıyla başlayan atakta Fernandes sağdan Quaresma’ya gönderdi. Portekizli oyuncu rakibini çalımlayarak çizgiye indi ve arka direğe ortaladı. Almeida sert bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi ve ilk yarının sonunda gelen devrenin sonucunu da belirledi: 1-0
 
2. DEVRE
 
57. dakikada penaltı noktası üzerinde topla buluşan Baroni’nin kaleyi cepheden gören noktadan kaleye gönderdiği şutu Cenk kurtardı.
 
59. dakikada Simao’nun ara pasıyla çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kalan Veli’nin vuruşu az farkla auta gitti.
 
61. dakikada Almeida kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Volkan son anda gole izin vermedi.
 
87. dakikada savunmanın arkasına gönderilen topa Holosko bekletmeden vurdu ama Volkan gole izin vermedi. Seken topu alan Ekrem, Volkan’dan sıyrıldı ancak Yobo pozisyonu bozan isim oldu.
 
88. dakikada Quaresma’nın ceza sahası dışından çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıktı.
 
90. dakikada Quaresma soldan hızla ceza sahasına girip içeri çevirdi ancak kimse dokunamadı.
 
93. dakikada Quaresma’nın uzaktan gönderdiği top Volkan’da kaldı.