HABERLER

02.05.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:99 Antalya Bş. Bld. :100

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 100-99 yenildi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Erceg, Serhat, Kemp, Mehmet Yağmur, Mensah-Bonsu beşi ile başladı.
 
Tutuk bir görüntü çizen siyah-beyazlılarımız, rakibinin hızlı hücumlarına karşılık vermekte güçlük çekti. Rahat sayılar bulan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne Mensah-Bonsu’yla karşılık vermeye çalışan ekibimiz ilk bölümü 33-18 mağlup bitirdi.
 
2. çeyrekte Hawkins’in de oyuna girmesi ile hareketlenen siyah-beyazlılarımız, hızla farkı eritmeye başladı. Pota altında Ersin ile üstünlüğü eline alan ekibimiz, Barış’ın dış atışlardan bulduğu basketlerle  oyunun kontrolünü eline aldı. Kartal Özmızrak’ın da skora katkısı ile ilk yarının bitimine 2.30 dakika kala fark 5 düştü (47-42). Siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son saniyesinde Kemp’in 2 sayılık basketiyle farkı 2 sayıya indirdi ve soyunma odasına 51-49 geride girdi. 



Siyah-beyazlılarımız, 3. çeyreğe Mensah-Bonsu’nun smacıyla başladı. Üst üste basketler bulan ekibimiz, 3. çeyreğin bitimine 8 dakika kala skoru eşitledi (56-56). Takımımız, 1 dakika sonra Hawkins’le tekrar öne geçti ve daha etkili bir performans sergileyerek rakibine karşı üstünlük kurdu. Peş peşe bulduğu sayılarla farkı da açmayı başaran takımımız final bölümüne 81-72 galip başladı.
 
Son çeyreğin ilk dakikalarında isabetsiz atışlar yapan takımımız, savunmadaki direncini kaybetmedi. Rakibimiz farkı eritse de son 5 dakikaya 94-90 öne giren takımımız, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hücumlarına cevap vermekte güçlük çekti ve son saniye basketiyle rakibine 100-99 mağlup oldu.
 
Karşılaşmanın en skorer ismi 26 sayıyla yıldızlaşan Mensah-Bonsu olurken, Hawkins 18 sayı ve Kartal Özmızrak 13 sayı ile oynadı.