HABERLER

30.04.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz'ın Şampiyonluk Yolculuğu

Beşiktaş Milangaz, EuroChallenge Şampiyonluğuna giden yolda 16 maçın 14'ünü kazandı. İşte şampiyonluk yolculuğu.

Beko Basketbol Ligi’nde play-off oynamayı garantileyen ve tarihimizde ilk kez Türkiye Kupası’nı kazanma başarısı gösteren Beşiktaş Milangaz Takımımız, önemli bir ilke daha imza atarak EuroChallenge Kupası şampiyonu olan ilk Türk takımı oldu.

Beşiktaş Milangaz Takımımız’ın Avrupa yolculuğu 27 Eylül 2011 tarihinde oynanan EuroCup öne eleme maçıyla başladı. Belçika temsilcisi Dexia Mons ile Milangaz Arena’da oynanan ilk karşılaşmayı 78-70 kazanan ekibimiz, rövanş karşılaşmasında salondan 74-63 mağlup ayrıldı ve bu kupadan elendi.

Avrupa yolculuğuna EuroChallenge Kupası’nda devam eden siyah-beyazlılarımız, 4 takımlı grupta oynadığı 6 karşılaşmayı da kazanarak 2. tura adını yazdırdı.

EuroChallege Kupası 2. turunda; Çek Cumhuriyeti’nden Pardubice, Rusya’dan Niznhy Novgorod ve İspanya’dan Fuenlabrada takımlarıyla eşleşen Beşiktaş Milangaz Takımımız, elde ettiği 4 galibiyetle grubunu ikinci sırada bitirerek Çeyrek Finale yükseldi.

Çeyrek finalde Alman ekibi Artland Dragons ile karşılaşan siyah-beyazlılarımız, deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmayı tek sayı farkla(74-73) kazandı. Milangaz Arena’daki rövaş mücadelesinde, takımımız baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarak Artland Dragons’ı 14 sayı farkla kupanın dışına itti ve Final Four oynamaya hak kazandı.

Macaristan’da oynanan EuroChallenge Kupası Final Four Yarı Finali'nde siyah-beyazlılarımız, ev sahipliği yapan Macar ekibi Szolnoki Olaj ile oynadı. Debrecen Fonix Hall’daki karşılaşmayı ev sahibinin seyirci avantajına karşın 64-60 kazanan Beşiktaş Milangaz, adını EuroChallenge Kupası’nda finale yazdırdı.

Final karşılaşmasında Fransız Elan Chalon takımı ile şampiyonluk için karşılaşan Beşiktaş Milangaz, rakibine karşı üstünlük sağladı ve 91-86’lık skorla FIBA EuroChallenge Kupası’nda şampiyon olarak tarih yazdı.

Beşiktaş Milangaz Takımımız, EuroChallenge Kupası’nda toplam 16 karşılaşmaya çıktı. Bu 16 müsabakanın 14’ünü kazanan ekibimiz, kupa boyunca rakip potalara 1307 sayı bıraktı ve maç başına 81.6 sayı ortalamasıyla oynadı.