HABERLER

24.04.2012

BASKETBOL

‘Kupayı Türkiye'ye Getirmek İstiyoruz’

Başarılı basketbolcumuz Barış Hersek, EuroChallenge Kupası’nı Türkiye’ye getirmek istediklerini söyledi.

EuroChallenge Kupası Final-Four hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş Milangaz Takımımız’ın genç basketbolcusu Barış Hersek, final-four öncesi internet sitemize açıklamalarda bulundu.
 
Sezon başından beri büyük hedeflerinin olduğunu söyleyen Barış Hersek, “Sezon başında çok iyi bir kadro kuruldu. Büyük hedeflerimiz var. Birincisini başardık, şimdi sırada 2. kupa var. Daha önce Anadolu Efes’in aldığı bir Avrupa kupası var, biz de Türkiye’ye 2. kupayı getirmek istiyoruz. Çok iyi hazırlandık, inşallah iyi basketbol oynarak kupayı kazanacağız” diye konuştu.
Ligin 2. yarısında kazanılan çıkış hakkında da konuşan basketbolcumuz şunları söyledi: “Sezonun geneline baktığımız zaman çok iyi basketbol oynadık. Kaybettiğimiz maçlardan bile etkili basketbol oynadık. Ama tabii ki sakatlıklardan doğan rotasyon sorunu bizi biraz zorladı. Ama ligin 2. yarısında şartlar biraz daha istediğimiz gibi gitmeye başladı ve daha iyi bir duruma geldik.”
 
Final-four maçlarında göreve hazır olduğunu belirten Barış Hersek, “Basketbol hayatım boyunca her zaman her maça aynı ciddiyet ile çıktım. Oynadığım ve oynamadığım dönemde, her zaman kendimi hazır tuttum. EuroChallenge Kupası Final-Four’da da süre aldığım boyunca en iyisini yapmaya çalışacağım” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Kupası’nı aldıktan sonra taraftarımızın bize olan desteği arttı, inanıyorum ki EuroChallenge Kupası’nı kazandıktan sonra taraftarımızın desteği daha da artacaktır. Zaten bu sene bir çok maçımızı dolu trübünlere karşı oynadık. Hedefimiz, camiamıza ve Türk Basketboluna bir kupa daha kazandırmak.”
 
Kazanılan ve kazanılması gündemde olan kupalar için de yorumda bulunan genç oyuncu, “Kazanılan bütün kupaların herkes için ayrı bir önemi var. Ama Avrupa Kupası daha az kazanıldığı için daha ayrı bir önemi oluyor. Bu üç kupadan en çok sevineceğım EuroChallenge Kupası olacaktır” dedi.