HABERLER

20.04.2012

BASKETBOL

'İki Taraf İçin de Kritik Bir Maç'

Başantrenörümüz Ergin Ataman, Trabzonspor maçının iki takım için de öneminin büyük olduğunu söyledi.

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Beko Basketbol Ligi’nin 29. haftasında 22 Nisan Pazar günü saat 14.00’de Hayri Gür Spor Salonu’nda Trabzonspor ile karşılaşacak. Ligde zirve takibini sürdüren ve bu karşılaşmaya mutlak galibiyet parolası ile çıkacak olan Beşiktaş Milangaz Takımımız’ın Başantrenörü Ergin Ataman, Trabzonspor mücadelesi ile ilgili internet sitemize açıklamalarda bulundu.
 
Ligin son haftalarında artık karşılaşmaların zorluk derecesinin arttığını belirten deneyimli antrenörümüz, “Ligde son 2 haftaya girdik, son haftalara yaklaştıkça maçların zorluk derecesi artıyor. Her takımın kendine göre hedefleri var. Trabzonspor maçı kritik bir karşılaşma. Trabzonspor’un ligde kalabilmesi için galibiyete ihtiyacı var. Bizim açımızdan bakıldığı zamanda, biz de lig sıralamasında 3. sırada olan Anadolu Efes’ten sadece 1 puan gerideyiz. Play-off’da saha avantajını yakalamak için ilk 4 içerisinde kalmayı garantilemek istiyoruz. Bir başka taraftan da Anadolu Efes’in zorlu maçları var ve buna bakarak bizim 3.’lük hedefimiz devam ediyor. Bu nedenlerden dolayı kritik bir mücadele olacak iki taraf için. Tabii ki Trabzonspor’un saha avantajı var ve bunu sonuna kadar kullanacaklardır. Biz bu maçı kazanarak ligde daha üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 
EuroChallenge Kupası Final-Four öncesi son maçları olduğunu söyleyen Ergin Ataman, şöyle konuştu: “Hem ligde hem de Avrupa’da yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta çok kritik bir final-four oynayacağız. Daha taktiksel bakımdan hazırlıklara başlamadık. Öncelikli hedefimiz Trabzonspor karşılaşmasından galip ayrılmak. Trabzonspor maçı final-four öncesi son maçımız. Final-four öncesi bizim için iyi bir sınav olacak. Takım olarak son durumumuzu göreceğiz."