HABERLER

12.04.2012

BASKETBOL

Anadolu Efes:77 Beşiktaş Milangaz:86

Beşiktaş Milangaz Takımımız, deplasmanda oynanan mücadelede Anadolu Efes'i 86-77 yendi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Serhat, Zoran Erceg, Hawkins, Ersin, Arroyo beşi ile başladı.
 
Karşılaşmaya Arroyo’nun ard arda bulduğu basketleriyle giriş yapan ekibimiz, Anadolu Efes karşısında 5-0’lık bir seri yakaladı. Pota altından ve dış atışlarda rakibine oranla üstün oynayan siyah-beyazlılarımız, rakibine öne geçme fırsatı tanımadı ve ilk çeyreği 21-18 önde tamamladı.
 
2. çeyreğe pota altından Hawkins’in bulduğu 2 sayılık basket ile başlayan ekibimiz, etkili olmaya bu çeyrekte de devam etti. Periyotun ilk 5 dakikasında rakibine üstünlük şansı tanımayan siyah-beyazlılarımız, üst üste hücumlardan boş dönünce farkın kapanmasına engel olamadı. Alınan moladan sonra toparlanan ekibimiz, savunmada ve hücumda tekrar oyunun kontrolünü tekrar ele geçirdi ve soyunma odasına 41-36 üstünlükle gitti.



Karşılaşmanın 2. yarısına siyah-beyazlılarımız; Zoran Erceg, Arroyo, Ersin, Serhat, Hawkins beşi ile çıktı.
 
Beşiktaş Milangaz Takımımız, 3. çeyreğe Zoran Erceg’in 3 sayılık basketi ile başladı. Savunmada Ersin’in kaptığı topu hücumda 3 sayılık basket ile sonuçlandıran Serhat Çetin, skoru 49-42’ye getirirken, siyah-beyazlılarımız 3. çeyreğin son 5 dakikasına 51-45 önde girdi. Etkili savunmanın yapıldığı bu bölümde son dakikalara girilirken iki ekipte hücumlardan boş dönmeye başlasa da takımımız bu bölümü 63-58 galip bitirdi.
 
Hücumlarda istediği gibi organize olamayan siyah-beyazlılarımız, rakibini durduramadı ve son 6 dakikaya girilirken fark 2 sayıya kadar düştü (69-67). Karşılaşmanın bitimine 5.30 dakika kala Anadolu Efes beraberliği yakaladı (69-69). Üstünlüğünü koruyamayan takımımız, son 4 dakikaya 72-71 geride girdi. Dakikalar ilerledikçe oyuna tekrar ağırlığını koymayı başaran siyah-beyazlılarımız, bulduğu üç sayılık basketlerle durumu düzeltti ve 38. dakikaya 78-72 önde girdi. Arroyo’nun da serbest atışlarını sayıya çevirmesiyle rahatlayan takımımız, mücadelenin sonuna kadar üstünlüğünü korudu ve mücadeleden 86-77 galip ayrıldı.
 
Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu 20 sayıyla yıldızlaşan Ersin olurken, Arroyo 18 sayı, Zoran Erceg ve Hawkins 16’şar sayı üretti.