HABERLER

07.04.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:90 Hacettepe Üni.:62

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Hacettepe Üniversitesi'ni 90-62 yendi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmadan önce Anka Spor İle Yaşam Gençllik Ve Spor Kulübü öğrencileri tarafından her iki takımın koçuna ve Yönetim Kurulu Üyelerimize çiçek verildi.
 
Ekibimiz karşılaşmaya; Zoran Erceg, Kemp, Arroyo, Ersin, Mehmet Yağmur beşi ile başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmanın ilk sayısını Ersin Dağlı’nın 2 sayılık basketi ile kazandı. Ersin ve Mehmet’in basketleri ile rakibine üstünlük kurmayı başaran ekibimiz, Arroyo ile de dış atışlarda skor üretmeye çalıştı. Takımımız etkili oynadığı bu bölümü 19-13 önde tamamladı.
 
Karşılaşmanın 2. çeyreğine Hawkins’in 2 sayılık basketi ile başlayan ekibimiz, ilk bölüme oranla tutuk bir oyun ortaya koydu. Rakibini pota altında durdurmayı başaramayan siyah-beyazlılarımız, farkın kapanmasına engel olamadı. Çeyreğin son saniyesinde Arroyo 3 sayılık basket bulmasına karşın öne geçemeyen takımımız, ilk yarıyı 36-35 geride tamamladı. 
 
Hawkins’in pota altından bulduğu basketle 3. periyota başlayan ekibimiz, aynı oyuncumuzun isabetli şutlarıyla öne geçmeyi başardık. Çeyreğin son 5 dakikasına 47-46 önde giren takımımız, mücadelenin bu bölümünü 59-48 üstünlükle geçti.
 
Mensah-Bonsu’nun da skor üretmesiyle rahat bir nefes alan ve oyunda üstünlüğünü kabul ettirmeye başlayan ekibimiz, 35. dakikaya 71-53 üstünlükle girdi. Etkili savunmasıyla farkın kapanmasına izin vermeyen siyah-beyazlılarımız, Arroyo’nun dış şutlarıyla rahat sayılar buldu ve mücadeleyi 90-62 kazandı.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncu bulduğu 23 sayı ile yıldızlaşan Arroyo olurken, Mensah-Bonsu 18 sayı, Hawkins 17 sayı ile oynadı.