HABERLER

Pops Mensah-Bonsu Beşiktaş Dergisi’nde

Başarılı baskebolcumuz Pops Mensah-Bonsu, Beşiktaş Dergisi’ne özel açıklamalar yaptı.

Yoluna dolu dizgin devam eden Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız’ın en parlak isimlerinden biri olan Pops’un, basketbol kariyeri ve ekibimizin muhteşem performansına dair söyleşisi Beşiktaş Dergisi Nisan sayısında…

İşte bu açıklamalardan bazıları:

“Psikoloji eğitimi almış olmam; Basketbol yüzde 80 mental, yüzde 20 fiziksel olduğu için oyunuma büyük katkı yapıyor. Rakip takımdakiler olsun, kendi arkadaşlarım olsun, herkesin kişiliğini ve psikolojisini anlayabildiğim için buna göre hareket edebiliyorum.”

“Öncelikle Olimpiyatlar’dan önce kendimi çok iyi hazırlamak istedim. Kariyerimin en iyi basketbolunu oynamak, en iyi seviyeye gelmek istedim ve bunu burada gerçekleştirebileceğimi bildiğim için Beşiktaş’ı tercih ettim.”

“Benim için kişisel başarılar değil takımın kazanması önemli. Ben hayatımın en iyi basketbolunu oynasam, kariyer rekorlarımı kırsam bile takım kaybettiyse bunun benim için hiçbir önemi yok. Kendimi başarılı sayabilmek için tek önemli şey; takımın kazanması.”

“Türkiye Kupası’nı kazanarak tarihte ilk kez gelen başarının bir parçası olmaktan inanılmaz mutluyum. O an tarifi zor olan duygular yaşadım. Takım olarak bir araya geldiğimizi hissettim. Bunun bir parçası olduğum için çok mutluyum.”

“Çembere yakın olduğum ve smaç basabileceğimi bildiğim zaman elimden gelen en sert şekilde bunu yapıyorum. Bu öncelikle takıma enerji veriyor. İkincisi karşı takımın psikolojisi bozuluyor. Son olarak da taraftarları harekete geçiriyor ki onların enerjisi de bize çok olumlu yansıyor.”