HABERLER

02.04.2012

BASKETBOL

Galatasaray MP.:92 Beşiktaş Milangaz:81

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Galatasaray Medical Park'a 92-81 yenildi.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Arroyo, Mensah-Bonsu, Hawkins, Mehmet Yağmur ve Barış beşi ile başladı.
 
Mensah-Bonsu’nun basketiyle ilk sayısını kazanan takımımız, Mehmet Yağmur ve Arroyo’nun oyunu iyi yönlendirmesiyle hücumlarda etkili bir performans ortaya koydu. Çeyreğin bitimine 3.20 dakika kala Mehmet Yağmur’un 3 sayılık basketi ile 12-11 öne geçen takımımız, çeyrek sonuna kadar bu üstünlüğünü devam ettirdi ve ilk bölümü 20-19 galip bitirdi.
 
2. çeyreğe hızlı başlayan ekibimiz, mücadelenin Mehmet Yağmur’un üçlüğüyle farkı 4 sayıya yükseltti (26-22). Hızlı hücumlarla skor üretmek isteyen ancak pota altını istediği şekilde kullanamayan siyah-beyazlılarımız, savunmada rakibini engelleyemeyince Galatasaray MP üstünlüğü ele geçirdi. Son bölümlerde dış atışlara yönelen ekibimiz, bir ara tekrar öne geçmeyi başarsa da soyunma odasına önde giden taraf 43-38’lik skorla sarı-kırmızılılar oldu.


2. yarıda ilk 3 dakikada sadece 2 sayı bulabilen siyah-beyazlılarımız, rakibinin hücumlarında etkili savunma yapamadı ve 3. çeyrekte henüz 3 dakika geride kalırken 51-41 geriye düştü. Hücumlarda organize olamayan takımımız, rakibinin dış atışlardan bulduğu basketlere önlem alamadı ve çeyrekte son 2 dakikaya 63-49 geride girdi. Ekibimiz, derbinin bu bölümünü 68-51 mağlup kapattı.
 
Karşılaşmanın final periyotuna Kartal Özmızrak’ın bulduğu 3 sayılık basketle başlayan siyah-beyazlılarımız, yaptığı tüm girişimlere rağmen skoru lehine çevirmeyi başaramadı. Üstünlüğünü kaybetmeyen sarı-kırmızılılar, kalan dakikalarda da farkı koruyunca mücadele ev sahibi ekibin 92-81 galibiyetiyle bitti.
 
Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu bulduğu 16 sayı ile Mensah-Bonsu olurken, Kemp 14 sayı, Mehmet Yağmur 12 sayı ile oynadı.