HABERLER

24.03.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:61 Banvit:64

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Banvit’e 64-61 mağlup oldu.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Mehmet Yağmur, Mensah-Bonsu, Hawkins, Barış Hersek ve Kemp beşi ile başladı.
 
Takımımız, ilk sayısını Kemp’in üçlüğüyle elde ederken, ilk dakikalarda iki ekip de sayı üretmekte güçlük çekti. Pota altında Mensah-Bonsu ile etkili olan ekibimiz, dış atışlarda ise istediği sayıları bulamadı. Banvit hücumlarında boyalı alanı iyi savunamayan siyah-beyazlılarımız, ilk çeyreği 20-18 geride tamamladı.
 
2. çeyreğe ilk bölüme göre tutuk başlayan ekibimiz, dış atışlarda da isabetsiz olunca sayı üretmekte sıkıntı yaşadı. Rakibinin etkili hücumlarını durdurmakta zorlanan takımımız, ilk yarının son 4 dakikasına 28-26 geride girdi. Hücumlarda basit top kayıpları yapan ekibimiz, ilk yarıyı 36-29 geride tamamladı. 
 
Dış atışlarla arayı kapatmaya çalışan siyah-beyazlılarımız, bir ara farkı 2 sayıya kadar düşürmeyi başarsa da çabuk toparlanan Banvit, serbest atışlarla da üstünlüğünü korudu ve final bölümüne 52-42 galip girdi.
 
Son bölüme tutuk başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk 2 dakika sayı üretemedi. İlk sayısını Zoran Erceg’le bulan ekibimiz, bitime 6 dakika kala Kartal ve Hawkins’in 3 sayılık basketleri ile farkı 5 sayıya indirmeyi başardı (50-55). Son 3 dakikaya girilirken Hawkins’in bloklayarak kazandığı topu 3 sayılık basket ile sonuçlandıran Mehmet Yağmur, farkın 3 sayıya inmesini sağladı (56-59). Son hücumlarda istediği sayıları üretemeyen ekibimiz, karşılaşmadan 64-61 mağlup ayrıldı.
 
Ekibimizden en skorer oyuncu, 14 sayı ile Hawkins olurken, Kemp 11 sayı, Zoran Erceg 10 sayı ile oynadı.