HABERLER

10.03.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:101 Aliağa Petkim:78

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Aliağa Petkim'i 101-78 yendi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Mensah-Bonsu, Hawkins, Arroyo, Serhat ve Barış beşi ile başladı.
 
Karşılaşmanın ilk sayılarının ekibimiz, Mensah-Bonsu’nun pota altından bulduğu basket ile kazandı. İki takım da ilk dakikalarda sayı bulmakta zorlandı. Siyah-beyazlılarımız, Barış ile dış atışlardan isabet sağlayarak rakibine üstünlük kurmaya çalıştı ama Aliağa Petkim pota altından ürettiği sayılarla farkın açılmasını engelledi. Mensah-Bonsu ve Arroyo ile sayı üretmeye devam eden ekibimiz, ilk çeyreği Kemp’in son saniyedeki 3 sayılık basketiyle 23-22 önde tamamladı.
 
Siyah-beyazlılarımız 2. çeyreğe Ersin Dağlı’nın bulduğu sayılarla başladı. Karşılaşmanın ilk çeyreğine göre daha iyi organize olan siyah-beyazlılarımız, Mensah-Bonsu’nun basketleriyle arayı açtı. Kemp’in de devreye girmesiyle üstünlüğünü iyice kabul ettiren takımımız, soyunma odasına 58-44 galip gitti. Mensah-Bonsu ilk yarıda attığı 16 sayıyla yıldızlaştı.


Ekibimiz, Mensah-Bonsu’nun pota altından bulduğu 2 sayılık basket ile 3. çeyreğe başladı. Arroyo’nun takımımızı iyi yönlendirmesi ile etkili hücumlar yapan siyah-beyazlılarımız, rakibi karşısında sayı bulmakta zorlanmadı. Karşılaşmanın 24. dakikasında Serhat’ın 3 sayılık basketiyle ekibimiz skoru 68-51’e getirdi. Göze hoş gelen bir oyun ortaya koyan takımımız, bu çeyrekte rakibini oyundan düşürmeyi başardı. Rakibine potayı göstermeyen siyah-beyazlılarımız, bu çeyreği ekibimiz, 81-58 önde tamamladı.
 
Son bölümde rahat bir oyun ortaya koyan takımımız, oyunun temposunu düşürdü. Son 5 dakikaya 92-68 önde giren takımımız, mücadelenin sonunda üç haneli rakamlara ulaştı ve karşılaşmadan 101-78 galip ayrıldı.
 
Mücadelede ekibimizden en skorer oyuncu bulduğu 25 sayı ile yıldızlaşan Mensah-Bonsu olurken, Barış Hersek 15 sayı, Kempve Arroyo 13’er sayı ile oynadı.