HABERLER

21.02.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:82 Novgorod:80

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Novgorod'u 82-80 mağlup etti.

Beşiktaş Milangaz Arena’da maç öncesi oyuncularımız 2011-2012 Türkiye Kupası’nı taraftarımız ile buluşturdu. Işık gösterileri eşliğinde sahaya çıkan ekibimizde, parkeye son gelen kaptanımız David Hawkins, Türkiye Kupası’nı salonda gezdirerek taraftarlarımızı coşturdu.
 
Siyah-beyazlılarımız mücadeleye Barış, Mensah-Bonsu, Hawkins, Morrison, Arroyo beşi ile başladı.
 
Mensah-Bonsu’nun pota altından attığı basketle karşılaşmadaki ilk sayısını kazanan ekibimiz, iki takımın da skor üretmekte zorlandığı dakikalarda dış atışlarla sayı bulmaya çalıştı. İsabet yüzdesi düşük olan takımımız, savunmada da istediği oyunu sergileyemeyince rakibimiz ilk bölümü 26-13 önde bitirdi.
 
2. çeyreğe daha etkili başlayan siyah-beyazlılarımız, kısa sürede farkı kapattı. David Hawkins’in etkili bir oyun sergilediği çeyrekte Mensah-Bonsu’nun pota altından bulduğu basketlerle rakibine zor anlar yaşattı. Ersin Dağlı’nın da savunmada etkili olduğu bölümde arayı kapatan takımımız, devreye 43-39 geride girdi.


3. çeyreğe Hawkins’in 2 sayılık basketiyle başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk dakikalarda yaptığı etkili savunmayla rakibine sayı şansı tanımadı. Mücadelenin 24. dakikasında Hawkins’in 3 sayılık basketi ile ekibimiz farkı 2 sayıya indirmeyi başardı (49-47).  Etkili oyununu sürdüren siyah-beyazlılarımız, çeyreğin bitimine 5.49 dakika kala Ersin’in 2 sayılık basketi ile skoru eşitledi (49-49). Mensah-Bonsu’nun 26. dakikada bulduğu basketle skoru lehine çeviren takımımız, son dakikalarda kontrolünü kaybetti ve rakibimiz final bölümüne 64-58 üstünlükle girdi.
 
Son çeyreğe Serhat Çetin’in basketiyle başlayan ekibimiz, etkili hücumlar düzenlemeye başladı. Takıımımız, rakibin dış şutlarını engellemeyi başaramayınca oyunda üstünlük sürekli el değiştirdi. Arroyo ve Mensah-Bonsu’nun kritik basketleriyle mücadeleden kopmayan siyah-beyazlılarımız, son 11 saniyede skoru tekrar eşitledi (80-80). Rakibimizin hücumunda Serhat’la topu kapan Beşiktaş Milangaz, Mensah-Bonsu’nun smacıyla durumu 82-80 yaptı ve karşılaşma bu skorla sona erdi.
 
Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu 29 sayı ile yıldızlaşan Mensah-Bonsu olurken, Hawkins 26 sayı, Ersin 11 sayı ile oynadı.