HABERLER

17.02.2012

BASKETBOL

'Kupayı Almak İstiyoruz'

Beşiktaş Milangaz Takımımız’ın Başantrenörü Ergin Ataman ve oyuncumuz Ersin Dağlı, Galatasaray MP maçını değerlendirdi.

Ergin Ataman derbinin, adına yakışan, üst kalitede, Türk basketbolunun gelmiş olduğu noktayı gösteren bir mücadele olduğunu belirterek, “Maçın başında favori Galatasaray gözüküyordu. Bazı olumsuzluklarımız mevcut; önemli isimlerimiz eksik. Maçın başından itibaren oyunu kontrol ettiğimizi düşünüyorum. İkili oyunlardaki hücum rotasyonunu dış şutları riske ederek kapatmaya çalıştık. Galatasaray’ın en zayıf noktası 3 sayılık atışları. Taktiksel olarak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Maçın sonunda akıllı oynadık. Neticede çok zor bir derbiyi, üstelik gitti dediğimiz anda geriden gelerek kazandık. Takımımı kutluyorum. Geçen yıl finale kadar gelmiştik. Şimdi Anadolu Efes’i yenen Banvit finalde rakibimiz. Kupayı almak istiyoruz. Tüm taraftarlarımızı final maçına bekliyorum. Biz takım olarak neler yapabileceğimizi gösterdik. Avrupa’nın en formda takımını yendik. Tüm camiayı, yönetimi ve taraftarı Cumartesi günü oynayacağımız final maçına bekliyorum. Kupayı almak için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. 
 
Ataman, Banvit’e karşı henüz plan yapmadıklarını da ifade ederek, “Bir günlük ara bize iyi gelecektir. İki gün üst üste maç yaptık. Artık önümüzde tek maç ve kupa finali var. Burada mazeret olmaz. Çıkıp taraftarımızın desteği ile kupayı almaya çalışacağız. Zorlu bir takım ile oynayacağımız kesin” dedi. 

Oyuncumuz Ersin Dağlı ise toplantıda şunları söyledi:
 
“Zor bir maç olacağını biliyorduk. Maç boyunca mücadele etmemiz gerekiyordu. 10 sayı geri düştüğümüz maçı bırakmadık ve uzatmaya götürmesini bildik. Uzatma periyodunda momentum bizde oldu ve maçı alacağımızı hissettik.”