HABERLER

15.02.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:89 Botaş:78

Kadın Basketbol Takımımız, Botaş'ı 89-78 mağlup etti.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Tuğba, Yasemin Horasan, Courtney, Wiggins, Hoffman beşi ile çıktı.
 
Courtney’nin serbest atışlardan bulduğu sayılarla maça başlayan ekibimiz, ilk dakikalardan itibaren skor üstünlüğünü eline aldı. Hoffman ile pota altından sayılar üreten siyah-beyazlılarımız, Courtney’le dış atışlardan isabet sağladı ve skor üstünlüğünü elinde tuttu. Rakibine oranla çok hızlı ve dengeli oynayan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmanın ilk çeyreğini 27-25 önde tamamladı.
 
2. çeyreğe hızlı başlayan ekibimiz, üst üste sayılar bulmaya devam etti. Oyunun kontrolünü ve skor üstünlüğünü rakibine kaptırmayan siyah-beyazlılarımız, Hoffman’ın boyalı alandan bulduğu sayılar ile etkili olmaya devam etti. Karşılaşmanın 15. dakikasında Nihan’ın 2 sayılık basketi ile ekibimiz skoru 39-34’e getirdi. İlk yarının son dakikalarında rakibine karşı etkili bir savunma yapan siyah-beyazlılarımız, Botaş hücumlarını karşılayarak ilk yarıyı 50-44 üstünlükle bitirdi.



3. periyota hızlı başlayan siyah-beyazlılarımız, 22. dakikada Wiggins’in 3 sayılık basketi ile durumu 55-58 yaptı. Rakibini etkili savunması ile durdurmayı başaran ekibimiz, pota altından Yasemin ve Hoffman ile sayı üretmeye devam etti ve Yasemin’in 26. dakikada serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı 11 sayıya çıkardı (64-53).  Çeyrek sonuna kadar üstünlüğünü devam ettiren siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 69-59 önde tamamladı.
 
Wiggins’in 3 sayılık basketi ile son bölüme giren ekibimiz, birebir yaptığı savunma ile rakibinin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bıraktı. Esra’nın benchden gelip oyunu iyi yönlendirmesi ile farkı açmaya devam eden takımımız, Hoffman’ın 36. dakikada bulduğu 2 sayılık basket ile farkı 16 sayıya çıkardı (81-65). Yasemin Horasan’ın pota altındaki üstün mücadelesi ile ribauntlarda da etkili olan ekibimiz, oyun kontrolünü bir an olsun rakibine kaptırmadı. Karşılaşmanın son dakikalarına çok rahat giren ekibimiz, mücadeleden 89-78 galip ayrıldı.
 
21 sayı ile yıldızlaşan Hoffman en skorer isim olurken; Yasemin Horasan 18 sayı, Esra 14 sayı ile oynadı.