HABERLER

22.01.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:68 - Galatasaray M.P.:75

Kadın Basketbol Takımımız, ligin 14. haftasında Galatasaray MP'ye 75-68 mağlup oldu.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Esra, Yasemin Horasan, Courtney, Hoffman, Wiggins ilk beşi ile çıktı.
 
Karşılaşmaya hızlı başlayan ekibimiz Courtney ile ilk basketini kazandı. Rakibine oranla daha organize olan ve skor üreten siyah-beyazlılarımız, ilk dakikalarda skor üstünlüğünü almayı başardı. Courtney ve Wiggins ile üç sayı bölgesinden isabetli atışlar yapan ekibimiz, ilk 5 dakika rakibinin skor farkını kapatmasını engelledi. İlk çeyreğin son dakikalarında oyun kontrolünü rakibine kaptıran Kadın Basketbol Takımımız, farkın kapanmasını engelleyemedi ve geriye düştü. Ekibimiz ilk çeyreği 25-16 geride tamamladı.
 
Derbi mücadelesinin 2. çeyreği karşılıklı kazanılan basketler ile başladı. Dış atışlar ile rakibini yakalamaya çalışan ekibimiz, isabetsiz atışlar yapınca farkın açılmasını engelleyemedi. İlk yarının son 2.30 dakikasına 39-27 Galatasaray M.P.’nin üstünlüğü ile girildi. Ekibimiz, Courtney ile skor üreterek skor farkının açılmasını önlemeye çalıştı ve ilk yarı Galatasaray M.P.’nin 42-31 üstünlüğü ile bitti.
 
Karşılaşmanın 2. yarısına ekibimiz, Yasemin Horasan, Tuğba, Hoffman, Courtney, Wiggins beşi ile başladı.  
Takımımız 3. periyotta ilk sayılarını Hoffman’ın serbets atışlardan bulduğu basketler ile kazandı. 3. çeyreğe etkili başlayan ekibimiz, hızla aradaki skor farkını kapatmaya başladı. 22 dakikada Wiggins, üç sayılık atışında isabet sağladı ve skor 44-36 oldu. Sıkı savunması ile rakibini durdurmayı başaran siyah-beyazlılarımız, hücumda bulduğu sayılarla da rakibini yakalamaya çalıştı. Çeyreğin son hücumlarında boş atışlardan yararlanamayan ekibimiz, bu bölümü 58-50 geride tamamladı.

Son bölüme Courtney’nin basketi ile başlayan ekibimiz, Yasemin’in pota altından bulduğu sayılar ile karşılaşmaya ortak olmaya devam etti. Boş atışları kaçıran siyah-beyazlılarımız, rakibini yakalama fırsatlarını değerlendiremedi. Son 2 dakikaya ekibimiz 69-63 geride girdi. Karşılaşmanın son hücumlarında, 3 sayılık bölgesinden bulduğu boş atışları sayıya çeviremeyen siyah-beyazlılarımız, rakibini yakalama şansını kaybetti ve karşılaşmadan 75-68 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu 26 sayı ile Courtney olurken, Yasemin Horasan 13 sayı, Wiggins 11 sayı ile oynadı.