HABERLER

19.01.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:61 Gran Canaria:78

Kadın Basketbol Takımımız, FIBA EuroCup 2. Tur rövanş maçında Gran Canaria'ya 78-61 yenildi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Hoffman, Esra, Courtney, Tuğba, Ilona ilk beşi ile çıktı.
 
Esra Şencebe’nin faul atışından bulduğu sayıyla maça başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk dakikalarda yakaladığı fırsatları sayıya çeviremedi. Üç sayı bölgesindeki atışlardan istediğini alamayan ekibimiz, Yasemin Horasan ve İlsu ile boyalı alan dışında sayılar üretmeyi başardı. Çeyreğin son hücumlarından boş dönen ekibimiz, bu bölümü 20-16 geride tamamladı.
 
2. çeyreğe peş peşe bulduğu basketlerle başlayan takımımız, rakibinin hücumları karşısında etkili bir savunma yapamayınca, farkın açılmasını önleyemedi ve ilk yarının bitimine 3 dakika kala 29-24 geriye düştü. Skor üretmekte zorluk çeken siyah-beyazlılarımız ilk yarıyı 40-26 geride tamamladı.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına ekibimiz; Hoffman, Courtney, Tuğba, Yasemin, Esra beşi ile başladı.
 
İlk dakikalarda hızlı hücumlarla rakibinin üstüne giden siyah-beyazlılarımızın farkı eritme çabaları İspanyol takımının etkili savunmasıyla sonuçsuz kaldı. Hücumlardan boş dönmeyen Gran Canaria kısa sürede farkı açtı ve mücadelenin bu bölümünü 65-40 galip bitirdi.
 
Son bölümde dış atışlar ile sayı üretmeye çalışan ekibimiz, girdiği pozisyonlarda başarılı olamayınca arayı kapatamadı. 31. dakikada Esra 5 faulle oyun dışı kalırken; faul atışlarından sayı bulan takımımız, Hoffman’in de oyun dışı kalmasıyla zor anlar yaşadı. Etkili oyununu son bölümde devam ettiren rakibimiz, karşılaşmadan 78-61 üstünlükle ayrıldı.
 
Courtney 16 sayı atarken; Esra ve Yasemin 10’ar sayıyla oynadı.